Kāpēc vīrietim nepatīk maigoties un skūpstīties

"Kāpēc vīrietim nepatīk skūpstīties un maigoties, bet ar seksu nav problēmu?" jautā kāda portālā mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

Lai nodarbotos ar seksu, ikvienai sievietei ir nepieciešama priekšspēle – skūpsti, glāsti, maigums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai nodarbotos ar seksu, ikvienai sievietei ir nepieciešama priekšspēle – skūpsti, glāsti, maigums.

Atbild atiecību konsultants Arturs Šulcs:

"Lai nodarbotos ar seksu, ikvienai sievietei ir nepieciešama priekšspēle – skūpsti, glāsti, maigums. Tas nepieciešams, lai sieviete spētu sagatavoties dzimumaktam, jo bez priekšspēles sekss ir vardarbība. Tas ir sāpīgi gan sievietei, gan vīrietim. 

Pastāv vairāki iemesli, kāpēc vīrietis izvairās no skūpstiem un glāstiem. No vienas puses tas varētu būt vīrieša egoisms. Viņam neinteresē, kā jūtas sieviete, ar ko viņam ir sekss. Ir cilvēki ar zemu kultūras līmeni, kas var mest savus atkritumus uz ielas un spļaut zemē vai ēst no netīriem traukiem. Tāpat šis zemais kultūras līmenis izpaužas seksā, ka vīrietim neinteresē sievietes jūtas un vēlmes. 

Reklāma
Reklāma

No otras puses iespējams, ka vīrietim nav pietiekoši attīstītas sociālās prasmes un sajūtu pieredzes. To, kā izrādīt savu mīlestību, cilvēki iemācās jau bērnībā, kad vecāki viņus samīļo, ņem klēpī, „ucina”, glāsta. Tādā veidā bērnam veidojas pieredze, un pieaugot viņš jūtas ērti izrādīt savu pieķeršanos un mīlestību ar glāstiem, skūpstiem un samīļošanu. Cilvēki pat neapzinās, no kurienes ir šī pieredze, bet viņi māk pieglausties, glāstīt un skūpstīt. Tie bērni, kam nav bijusi šāda veida pieredzes, nemāk izrādīt savu pieķeršanos un mīlestību, un pat baidās no tā.

Jebkurā gadījumā sievietei nepieciešams pateikt partnerim, kā viņa jūtas un ko vēlas."