Sieviete neslēpj: Gribu seksu „labrīt” un „labus sapņus” vietā!

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Par spīti pieņēmumam, ka tikai sievietes aizbildinās ar galvassāpēm, lai atraidītu savus vīrus, dažkārt arī sievietes neslēpj savu neapmierinātību: viņu vīri seksu grib pārāk reti. Ja ir tik izteikta seksuālo vēlmju neatbilstība, vai maz’ risinājums ir iespējams? 

Patreiz sekss mums ir 3-5 reizes nedēļā, bet man ir par maz!

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

"Patreiz sekss mums ir 3-5 reizes nedēļā, bet man ir par maz!"

 

Sievietes bēdu stāsts:

„Vēršos pie Jums ar mazliet neikdienišķu "problēmiņu". Pārsvarā ir lasāmi stāsti par to, ka sieviete nevēlas mīlēties ar savu vīrieti dažādu iemeslu dēļ, bet man ir pretēji. Es vēlos katru dienu, visideālāk jau būtu no rīta - "labrīt" vietā un vakarā "saldus sapņus" vietā. Ar savu vīrieti esmu kopā nu jau piecus gadus, sekss sākumā bija intensīvs, bieži, bet tagad man tas ļoti pietrūkst. Patreiz sekss ir 3-5 reizes nedēļā un tas mani pat ļoti ietekmē, proti, negatīvi, jo esmu dusmīga, neapmierināta. Esmu runājusi par šo tēmu vairākas reizes un dažkārt pat joka pēc izmetu frāzi, ka iešu meklēt citu partneri, kas mani apmierinās, cik vien bieži vēlēšos, uz ko viņš atbild, ka tad arī iešot meklēt citu sievieti izklaidei. Tad esmu nesaprašanā - kāpēc tev ir vajadzīga cita sieviete, ja es esmu, kas tevi pilnībā apmierina un tu jau esi tas, kas īsti nevēlas?! Un viss beidzas kā joks. 

Satiekam mēs ļoti labi, domstarpības ir tikai tāpēc, ka esmu no rītiem dumpīga un nerunāju. Gadu starpība ir - viņam 35, man 24, bet tas faktors nekad nav bijis par šķērsli. 

Es neizprotu - kāpēc ir tā?! Jo vīrieši ir jau tie seksa giganti, kuriem vajag un vajag, un parasti sievietēm ir galvassāpes un nevēlēšanās.”

 

Kāpēc ir tā?! Jo vīrieši ir jau tie seksa giganti, kuriem vajag un vajag, un parasti sievietēm ir galvassāpes un nevēlēšanās.

 

Pārim ir jāatrod kompromisu

Seksologs Dainis Balodis ir lakonisks: šajā situācijā ir tikai viens risinājums. Jāatrod savstarpēji pieņemams, abpusējs kompromiss, kas nozīmē, ka piekāpjas abas puses. Viens ir gatavs savas vēlmes mazliet samazināt, otrs savukārt savu seksuālo gatavību palielināt. Arī personīgo attiecību treneris Arturs Šulcs norāda, ka ne vienmēr seksam jānorit tā klasiskajā nozīmē, mīlēšanās procesu der dažādot, otram baudu radot ar pirkstiem vai mēli stimulējot erogēnās zonas. Šādi panākams kompromiss, ja pārī vienam seksuālās vēlmes ir izteiktākas nekā otram. „Ar partneri ir jārunā tieši un konkrēti par savām vēlmēm un arī fantāzijām, nevis caur puķēm vai ar cerību, ka viņš/viņa pamanīs/uzminēs to, ko es vēlos. Tā var palikt arī gribot! Tiesa, ir jābūt gatavam saņemt negatīvu atbildi, tomēr tas dod iespēju meklēt risinājumu abpusēji,” uzsver Dainis Balodis. Ja abpusējs kompromiss netiek atrasts, risinājums ir vai nu masturbācija vai cita partnera meklēšana. 

 

Reklāma
Reklāma

Draudi nelīdzēs!

Sievietes vārdus, ka viņa meklēs sev citu partneri, ja partneris ar viņu nemīlēsies tik bieži, cik viņa vēlas, var uzskatīt par neapmierinājuma izpausmi un sava veida draudiem: es varu tevi arī nomainīt ar citu cilvēku! Taču jārēķinās, ka šī taktika visticamāk, kā seksuālās attiecības, tā attiecības kopumā pasliktinās. Vīrietis visdrīzāk uzskatīs – re, kā, sievietei līdz šim viss bija labi, bet pēkšņi - nē, vajag ko citu, to, ko otrs nav zinājis un nav gatavs dot. „Sieviete var panākt to, ka vīrietis vispār ar viņu mīlēties vairs negribēs. Otru uz seksu var piespiest vienu, divas reizes. Viņš sakodīs zobus un piekāpsies, bet tas nebūs ilgstoši. Bez mierīga dialoga, kura laikā nonākt pie secinājuma, kā abiem būt apmierinātiem ar savu seksuālo dzīvi, neiztikt,” norāda Arturs Šulcs. 

Seksologs norāda, ka bieži, tuvojoties 40 gadu vecumam, vīriešu hormonu līmenis samazinās un samazinās arī seksuālās vēlmes. 

 

Kāpēc mazinās seksuālā apetīte?

Fakts, ka attiecību sākumā sekss ir biežāk, nekā pēc vairāku gadu kopdzīves, ir visai ierasta un normāla parādība. Jo, ilgstoši dzīvojot kopā, cilvēkus pārņem sava veida seksuālais piesātinājums. Jā, sākotnēji pāris varēja mīlēties trīsreiz dienā līdz pat noberzumiem intīmās vietās un kā nebija, tā nebija gana, taču paiet laiks un viņi nomierinās. Arturs Šulcs to salīdzina ar ēdienu. Ja ir ļoti liela vēlme pēc tortes, tu apēdīsi divus, trīs gabaliņus, bet tad iestāsies sāts. Tu zināsi, ka ledusskapī ir atlikušie gabaliņi, bet katru mīļu brīdi neskriesi pie ledusskapja našķoties. Šī torte arī vairs nešķitīs tik kārdinoša, kā baudot pirmo gabaliņu. Ar seksu ir tāpat – attiecības ieiet noteiktās sliedēs un arī seksu vairs negribas tik bieži kā medusmēneša laikā. 

 

Otrs iemesls, kāpēc vīrietis pēc seksa alkst mazāk, ir tīri bioloģiski mehānismi. Dainis Balodis norāda, ka bieži, tuvojoties 40 gadu vecumam (vienam tas notiek ātrāk, citam vēlāk), vīriešu hormonu līmenis samazinās un samazinās arī seksuālās vēlmes. Vēl būtisks iemesls ir arī attiecību problēmas. Ja pa dienu kašķējaties un nespējat rast risinājumus, cietīs arī seksuālās attiecības. Seksuālo dzīvi ietekmē arī sociālie apstākļi - mazi bērni, darbs, slikti dzīves apstākļi, dažādas veselības problēmas, sociāli pieņēmumi par seksa biežumu dažādos vecumos un, protams, arī citi apstākļi. Tāpēc, ja seksuālās vēlmes sāk zust, var mēģināt savu seksuālo dzīvi padarīt krāsaināku un košāku, ja tas nelīdz, tad jāmeklē iemesls citur – kā slimību izpausme, depresija, augsts trauksmes līmenis. Taču šajā gadījumā svarīgi ir nevispārināt un konkrētajam pārim meklēt konkrētu iemeslu.