Kā sieviete gatavojas pirmajam randiņam

Mana mīļā draudzene uzticēja man savu stāstu par to, kā viņa gatavojās pirmajam randiņam. Man tas šķita aizraujošs piedzīvojums sieviešu pasaulē, kur tikai retais vīrietis spētu saprast visa tā jēgu. Pieņemsim, ka draudzeni sauc Zane.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viss sākās ar to, ka viņu kāds sens draugs bija uzaicinājis uz randiņu. Tā kā Zane sen nebija gājusi uz randiņiem, gatavošanās viņai šķita vēl satraucošāka par pašu tikšanos.


Pirmais jautājums, protams, bija: Ko lai velk mugurā!? Izstaigājusi pusi Rīgas veikalu, viņa atgriezās, pēc savām domām, ar ideāliem apģērba gabaliem. Tad notika lielā mērīšana. Izklājusi visus apģērba gabalus uz platās gultas, viņa nostājās spoguļa priekšā un kritiski sevi nopētīja. Šur tur bija par daudz, šur tur pa maz... Kājas nebija nekādas garās un ciskas atgādināja apelsīna mizu un visi zina, ko tas nozīmē... „Nē, nē un vēlreiz nē, niecīgam peldkostīmam vasaras laikā!!!’’ Zane pie sevis nodomāja.

Uzvilkusi savu melno kleitiņu, viņa kritiski skatījās spogulī. Tā viņai nepiestāvēja. Seja izskatījās pavisam bāla, bet krūtis pilnībā pazuda šajā auduma gabalā. Kas bija noticis? Veikalā uzmērīta, kleita bija izskatījusies ideāli!
Jāsecina, ka veikalā ir kaut kādi burvju spoguļi, kas tur mērāmo apģērba gabalu padara ideālu, bet, kad atnāc mājās pie sava spoguļa, viss izskatās pēc nekā. Aizdevusi draudzenei vienu no savām kleitām, apģērba problēmu mēs atrisinājām.
Matu un nagu lietas draudzene atstāja profesionāļa rīcībā.

 

Veikalā ir kaut kādi burvju spoguļi, kas tur mērāmo apģērba gabalu padara ideālu, bet, kad atnāc mājās pie sava spoguļa, viss izskatās pēc nekā.

Reklāma
Reklāma

Tad vēl palika kosmētika. Zane pastāstīja, ka reiz viņu kolēģis bija ieraudzījis bez kosmētikas un pajautājis, vai viņa nav saslimusi... Tas bija aizskaroši.
It kā viss bija labi, tomēr vakarā pirms randiņa Zane juta, ka kaut kas ir piemirsts. Pārslīdējusi ar acīm, pār savu spoguļattēlu, viņa pēkšņi atcerējās par zobiem. Pati galvenā lieta, ja ej uz randiņu, kur 99% ir nojaušams, ka būs jāskūpstās. Zane atzinās, ka viņa nesaprata, kā sievietes tiek galā ar šo problēmu. Vai bija jēga pirms randiņa cītīgi tīrīt zobus, sapūst elpas atsvaidzinātājus un košļāt košļājamās gumijas, ja pēc tam restorānā atkal būs jāēd un visas pūles būs vējā. Kā gan var izzīlēt, kad vīrietis nolems sievieti noskūpstīt? Zane nolēma, ka somiņā ieliks zobu birstīti un zobu pastu. ’’Ak, un ja zeķubikses saplīst,’’ viņa iedomājās. Iemeta somiņā arī lieku zeķubikšu pāri. Tad vēl kosmētiku, telefonu, maku, atslēgas. Somiņa likās piebāzta. Sievietēm tiešām ir daudz grūtāk gatavoties randiņam.
Vīrietim tikai duša, drēbes un gatavs. Nav jāpiebāž kabatas ar visādiem atribūtiem.


Kad Zane pēc grūtā uzpucēšanās darba beidzot bija gatava, viņa satraukti skatījās pa logu. Paslavējusi draudzeni par brīnišķīgo izskatu, Zane teica, ka tas bija tā vērts. Visa diena bija pavadīta gatavojoties un tas viss tikai dēļ vīrieša. „Ak, ja viņi to novērtētu, ko tik sievietes nedara, lai būtu skaistas!’’ Zane prātoja.
Drīz iezvanījās telefons un viņas vīrietis paziņoja, ka šodien netiek. Kaut kādi neatliekami apstākļi gadījušies. Zane savaldīgi smaidīja un ar īsām, apstiprinošām atbildēm piekrita visam, ko viņš teica. Vēlāk uzzināju, ka puisis ir ierosinājis pārcelt randiņu uz parītdienu. „Tātad pēc divām dienām,” Zane nodomāja. Viss, ko viņa todien bija
darījusi, bija velti un pēc dažām dienām, tas bija jāsāk no gala. Smagi nopūtusies, Zane apsēdās uz krēsla, sagatavodamās lielajai raudāšanai. Pēc tam gan mēs izlēmām aiziet vakariņās abas divas un par vīriešiem atlikušo vakaru nedomāt.

Jā. Pirmais randiņš ir tas, kas paliek atmiņā uz ilgu laiku. It sevišķi, ja vīrietis pēc tam kļūst par tavu vienīgo un īsto.

Iesūtījusi Elita, Lielais stāstu konkurss dalībniece