Pavisam nelāgi - neuzticos sievietēm. Ko darīt?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

"Esmu vīlies un nevaru vairs uzticēties sievietēm, man tikai no viņām vajag seksu un viss, nav vairs nekādu jūtu. Cik ilgam laikam jāpaiet, lai rēta sadzītu, pagājuši jau 3 gadi?" portālam mammam.lv/tetiem.lv vaicā Edijs.

FOTO: Aleksandrs Ivanovs

Atbild psiholoģe Ineta Tunne:

"Labdien, Edij, katram ir savs „sērošanas laiks”. Skan skarbi, bet vilšanās attiecībās ir pārdzīvojums, kas prasa laiku tā pieņemšanai. Vispirms ir ļoti spēcīga vilšanās, dusmas, pēc tam izmisums — ko darīt tālāk, beigās — situācijas pieņemšana, jo mainīt neko nevar, ir kā ir. Tas, ka Jūs neuzticaties sievietēm, var liecināt par to, ka neesat pieņēmis notikušo, bet gan izstrādājies aizsargmehānismu — neielaist nevienu savā sirdī... Tas nav risinājums. Dzīve turpinās un neatkarīgi no Jūsu pieredzes, īsta mīlestība pastāv visos laikos un, kad tā atnāks, Jums jābūt gatavam ielaist to sevī... Palasiet kādas vienkāršas psiholoģijas grāmatas par attiecībām, vai aizejiet uz konsultāciju pie speciālista, lai tiktu vieglāk ar to galā. Lai Jums izdodas atrast savu īsto un vienīgo mīlestību, tas padara dzīvi skaistu un piesātinātu..."
 

Atbild psiholoģe Andžela Grūbe:

Reklāma
Reklāma

"Katram ir savs laika rādītājs līdz sadzīst rētas. Tas ir atkarīgs no Tevis paša. Ja vēlies, lai rēta beidz „asiņot”, tad jāļauj brūcei sadzīt un jādzīvo tālāk. Ja Tu sievietes izmantosi tikai seksam, tad diez vai varēsi izveidot emocionāli tuvas attiecības. Neviens nav pasargāts no vilšanās, tas, protams, ir risks, bet attiecībās uzticēšanās un paļaušanās ir viens no stūrakmeņiem."

 

Vairāk par attiecību veidošanu lasiet šeit!