Infektoloģe Dace Zavadska: Pandēmijas laikā vecāki bērna pirmā vēmiena dēļ uz slimnīcu neskrēja, tagad atkal skrien

Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv ģimenes cilvēkus un speciālistus aicina iesaistīties akcijā “Mana atziņa 2020”, lai kopīgi izveidotu virtuālu atziņu krājumu #ĢimenesDienaKatruDienu. Viedokli par Covid-19 gadu izsaka Dace Zavadska, Bērnu infektologs un Ģimenes Vakcinācijas centra vadītāja Bērnu Klīniskajā Universitātes slimnīcā. Dalies savās pārdomās arī Tu! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Pandēmijas laiks manā dzīvē noteikti bija un ir ar vairāk plusiem kā mīnusiem. Profesionāli saņēmos pateikt nē darbiem, ko centos darīt pēc labākā godaprāta, tomēr tos darīju tāpēc, ka jādara," atklāj Dace Zavadska, Bērnu infektologs un Ģimenes Vakcinācijas centra vadītāja Bērnu Klīniskajā Universitātes slimnīcā. "Un vēlreiz sev ar prieku atzinu, ka mana sirds pieder darbam ar pacientiem un attīstībai, ko organiski panāk darbošanās zinātnē. No ārsta darba puses bija labi, ka slimnīcā pēc palīdzības vērsās tie, kam tā tiešām bija vajadzīga, un pirmais temperatūras pacēlums un vēmiens ļoti labi tika galā mājas apstākļos. Diemžēl ar ārkārtas situācijas beigām, šis aplamais paradums ir atgriezies.

Dace Zavadska mana atziņa 2020


Sev un savā ģimenē viennozīmīgi izbaudīju laiku būt DAUDZ kopā ar abām meitām un vīru, kopā darīt tādas lietas, ko nevaru iedomāties, ka būtu laiks izdarīt, ja ikdiena un pasaule nebūtu uzlikta “uz pauzes”. Ar prieku pieņēmu, ka esam “izdzīti” no Rīgas un piepildīju sen gribētas sajūtas pamanīt, kā katru dienu mostās daba pavasarī, kā mainās krāsas, smaržas, formas.
Un ļoti, ļoti ilgojos pēc ceļošanas...

Reklāma
Reklāma

Dace Zavadska mana atziņa 2020