Zvaigžņu bērns stāstīs par paveikto mirušo zīdainīšu vecāku atbalstam un likumdošanas izmaiņu ieviešanai

Nākamnedēļ, 11.jūnijā, Rīgas Lutera draudzes centrā, Torņakalnā notiks īpašas mediju brokastis, kuru laikā sabiedriski aktīvi cilvēki stāstīs par gada laikā paveikto nedzīvi dzimušo vai dzemdību laikā mirušo bērniņi vecāku atbalstam un limdošanas izmaiņu ieviešanai.

Bērna nāve ir viena no vistumšākajām pieredzēm, kas daudziem jāpiedzīvo. Tomēr no bērna nenodzīvotās dzīves staro gaisma - līdzīgi kā no zvaigznes - un nekad vairs neapdziest.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Bērna nāve ir viena no vistumšākajām pieredzēm, kas daudziem jāpiedzīvo. Tomēr no bērna nenodzīvotās dzīves staro gaisma - līdzīgi kā no zvaigznes - un nekad vairs neapdziest.

“Zvaigznes dara gaišākas nakts debesis un ceļu tumsā. Bērna nāve ir viena no vistumšākajām pieredzēm, kas daudziem jāpiedzīvo. Tomēr no bērna nenodzīvotās dzīves staro gaisma - līdzīgi kā no zvaigznes - un nekad vairs neapdziest. Tāpēc šie bērni ir Zvaigžņu bērni." (L.Rozentāls)

Latvijā vairāk nekā 3000 ģimeņu gadā zaudē bērnus pirms viņu dzimšanas, dzemdību laikā vai īsi pēc tam. Katram ir savs stāsts – gaidīts, nesatikts, satikts, bet aizgājis, bet katrs no tiem mīlēts un vienmēr paliks bērns savai mammai un tētim…

Tādi ir Zvaigžņu bērni.

Mēs, šo bērnu vecāki, profesionāļi, kuri strādā ar ģimenēm, kas zaudējušas bērniņu, mediķi un citi līdzcilvēki esam apvienojušies sabiedriskā iniciatīvā Zvaigžņu bērns un vēlamies pastāstīt par gada laikā paveikto normatīvo aktu sakārtošanā un atbalsta nodrošināšanā šīm ģimenēm.

Brokastīs ielūdz:

Linards Rozentāls, Rīgas Lutera draudzes mācītājs, BKUS Vecāku mājas kapelāns

Dr. Maira Jansone, P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Perinatālās aprūpes centra vadītāja

Žanete Drone, sabiedriskās iniciatīvas “Zvaigžņu bērni” līdzdibinātāja

Lelde Titava, P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kapelāne

Reklāma
Reklāma

 

Brokastu laikā un pēc tām:

Ieskicēs Zvaigžņu bērnu ģimeņu problemātiku

Pastāstīs par paveikto un iecerēto jomas sakārtošanā Latvijā un atbalsta nodrošināšanā Zvaigžņu bērnu ģimenēm

Dalīsies citu valstu pieredzē

Atklās fotostāstu izstādi “Zvaigžņu bērni”

Iedegspirmās gaismiņas Zvaigžņu bērnu piemiņai virtuālajā dvēseļu dārzā