Bērna drošība automašīnā. 3 svarīgākie faktori

Bērna drošība, tāpat kā citu pasažieru drošība, vispirms ir atkarīga no automašīnas vadītāja un viņa uzvedības uz ceļa. Tāpat starp noteicošajiem faktoriem ir drošības spilveni, bremžu sistēma u. c. Tomēr starp faktoriem, kas ietekmē bērna drošību automašīnā, īpaši jāizceļ braukšanas stils, automašīnas krēsliņa esamība un pareizi izvēlētas riepas.
Mācies braukt droši - lai pasargātu mazuļus savā un citās automašīnās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mācies braukt droši - lai pasargātu mazuļus savā un citās automašīnās!

 

AutokrēsliņšDrošs braukšanas stils

Eksperti apgalvo, ka drošs braukšanas stils ir tas, uz ko būtu jātiecas katram autobraucējam. Lai izvairītos no avārijas situācijām, viens no pamatnoteikumiem ir nezaudēt uzmanību un saglabāt mieru. Jāatceras, ka visdrošāk pārvietoties ir „satiksmes plūsmas ātrumā”. Būtiski ir ieturēt arī drošu distanci braukšanas laikā – tā palīdzēs izvairīties no avārijas situācijām. Kas attiecas uz automašīnas pasažieriem un īpaši bērniem, viņu ērtības ietekmē vēl kāds svarīgs faktors – tā, bez šaubām, ir automašīnas gaita un bremzēšanas vienmērīgums. Tāpat ir svarīgi būt uzmanīgam un iemācīties paredzēt citu braukšanas dalībnieku rīcību.

 

Pareizas riepas

Vēl viens svarīgs bērna un transportlīdzekļa pasažieru drošības faktors ir riepas. „Pirelli Key Point" centru speciālisti atgādina, ka riepas ir svarīgākais drošības elements, jo tā ir vienīgā automašīnas daļa, kas ir saskarē ar ceļa virsmu. Saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu, pāreju uz ziemas riepām ir jāveic ne vēlāk par 1. decembrī. Tomēr speciālisti rekomendē vispirms ņemt vērā laika apstākļus un nevilcināties ar riepu maiņu. 

Tiklīdz diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīd līdz + 7 o C un zemāk, vasaras riepas nepieciešams nomainīt uz ziemas riepām. 

 

Tiklīdz diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīd līdz + 7 o C un zemāk, vasaras riepas nepieciešams nomainīt uz ziemas riepām. Riepu ražotāji atzīmē, ka pie šādas temperatūras vasaras riepas zaudē savas īpašības un nespēj nodrošināt drošu pārvietošanos. Turklāt ir svarīgi izvēlēties riepas, kas atbilst jūsu braukšanas stilam un ceļu segumam, uz kura tās tiks izmantotas. „Pirelli Key Point" riepu centru speciālisti palīdzēs Jums izvēlēties vispiemērotāko riepu modeli Jūsu spēkratam. Pareizi izvēlētas riepas garantē drošību!

 

Reklāma
Reklāma

Bērnu automašīnas sēdeklītis

Satiksmes negadījumos tieši bērni ir visneaizsargātākie, tādēļ jāpievērš īpaša uzmanība, lai mazais pasažieris justos ne tikai ērti, bet arī droši.  Auto sēdeklītis ir nepieciešams, lai pasargātu bērnus no traumām, kas varētu rasties strauju manevru vai sadursmju veidā. 

Svarīgi atcerēties, ka brauciena laikā bērnu turēt klēpī nekādā gadījumā nedrīkst! 

 

Vecākiem jāatceras - lai nodrošinātu bērna drošību automašīnā nepietiek tikai ar drošības jostas izmantošanu. Pārvietošanās laikā bērnam jāatrodas augumam un svaram atbilstošā un pareizi novietotā sēdeklī - perpendikulāri, ar muguru vai seju braukšanas virzienā. Izvēloties automašīnas sēdeklīti savam bērnam, nepieciešams ņemt vērā augumu un svaru, kā arī sēdeklīša un automašīnas konstrukcijas īpatnības (pārbaudiet, vai automašīnā būs iespējams pareizi nostiprināt sēdeklīti). Svarīgi atcerēties, ka brauciena laikā bērnu turēt klēpī nekādā gadījumā nedrīkst! 

 

Mūsdienās daudzi pazīstami uzņēmumi veic izmēģinājuma testus, lai noskaidrotu atbilstošākos sēdeklīšus un padarītu bērniņu pārvietošanos automašīnā vēl drošāku un ērtāku. 

Izvēloties, apskatiet testu rezultātus!

Pirelli riepas, ziemas riepu maiņa.

Raksts tapis sadarbībā ar riepu centru tīklu Pirelli Key Point. 

„Pirelli Key Point": Mums rūp mūsu klienti!