Bīstamākie sieviešu apavi auto vadīšanai. TOP 5

Augstpapēžu kurpes – tik mīlētas un tai pašā laikā peltas. Kurpēs ar augstu papēdi kājas izskatās elegantas un valdzinošas. Tās var izmantot arī kā pašaizsardzības līdzekli. Kā trūkumus parasti min – pēdu deformēšanos un kā biežāko avārijas izraisītāju. Bet, izrādās, tā nav tiesa. Par daudz bīstamākām tiek atzītas tieši iešļūcenes jeb flip flop apavi.

36% aptaujāto sieviešu ņem līdzi maiņas apavus speciāli priekš automašīnas vadīšanas, tikai 12% vīriešiem ir maiņas apavi.

FOTO: Shutterstock.com

36% aptaujāto sieviešu ņem līdzi maiņas apavus speciāli priekš automašīnas vadīšanas, tikai 12% vīriešiem ir maiņas apavi.

Aptaujājot autovadītājus, lielākā daļa par bīstamākajiem apaviem auto vadīšanai min augstpapēžu kurpes. Tomēr statistikas dati ir atšķirīgi – biežāk avārijas situācijas izraisa sievietes, kurām auto vadīšanas laikā kājās ir iešļūcenes. Kā tas skaidrojams? Augstie papēži nav tik bīstami, vadot auto, jo papēdis samazina pēkšņo bremzēšanas situāciju, kas nereti izraisa avārijas. Turpretī ar iešļūcenēm strauji nobremzēt ir daudz vieglāk. Pētījumā pierādīts, lai pārvietotu kāju no bremžu uz gāzes pedāļa, pludmales čībās tas prasīja 0,04 sekundes, kas ir divreiz lēnāk kā platformu kurpēs, kas aizņem 0,02 sekundes.

 

Neapzinoties iešļūceņu patieso nepiemērotību, 33% daļā dzimuma autovadītāju nēsā iešļūcenes jeb flip flop apavus. Katra desmitā autobraucēja atzina, ka kaut reizi iešļūcene ir iestrēgusi starp auto pedāli un grīdu. 27% sieviešu atzina, ka viņu apavi ir izraisījuši automašīnu vadīšanas neveiksmes, vēl 7% apavus vaino satiksmes negadījuma izraisīšanā. Tikai katra piektā autovadītāja atzina, ka apavu izvēle var ietekmēt auto vadīšanas drošību.

 

Katra desmitā autobraucēja atzina, ka kaut reizi iešļūcene ir iestrēgusi starp auto pedāli un grīdu.

 

Apdrošinātāju rīcībā esošā informācija apliecina, ka iešļūceņu valkātājas katru gadu ir bijušas vainīgas par 1,4 miljoniem avārijas situāciju un ceļu satiksmes negadījumiem. Tāpēc speciālisti iesaka iešļūcenes atstāt kā ērtu apavu nelielām pastaigām vai pludmalei, bet ne auto vadīšanai.

 

36% aptaujāto sieviešu ņem līdzi maiņas apavus speciāli priekš automašīnas vadīšanas, tikai 12% vīriešiem ir maiņas apavi. Bet viena no 10 sievietēm atzīst, ka vada automašīnu kurpēs, kurās viņām ir grūti pastaigāt.

 

Reklāma
Reklāma

TOP 5 bīstamākie apavi auto vadīšanai: 

1. Iešļūcenes jeb flip flops (51 procenti),

2. Basas kājas (49 procenti),

3. Augstpapēžu kurpes (38 procenti),

4. Vasaras kurpes - espadrilles (25 procenti),

5. Sandales (18 procenti).

 

Avots: dailymail.co.uk.