Skaisti aizkari bērnu istabai

Bērnība – tas ir bezrūpīga prieka, jautrības un laimes laiks. Tāpēc ļoti atbildīgi pievērsieties šīs istabas noformējumam, jo īpaši izvēloties bērnistabas aizkarus. 

Vislabāk bērnu istabas aizkarus ir izgatavot krāsainus – tas labvēlīgi ietekmē bērna attīstību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vislabāk bērnu istabas aizkarus ir izgatavot krāsainus – tas labvēlīgi ietekmē bērna attīstību.

Bērnistaba – tā ir bērna pasaule, kurā viņš aug, attīstās, rada un atpūšas, tāpēc liela uzmanība ir jāpievērš mūsu mazuļu istabu noformējumam. Vislabāk bērnu istabas aizkarus ir izgatavot krāsainus – tas labvēlīgi ietekmē bērna attīstību. Bet aizkaru krāsa ir jāizvēlas tāda, lai tā būtu harmoniski saskaņota ar visa interjera krāsām: pārklājiem, tapetēm un citiem mēbelējuma un dekora elementiem. 

Bērnistaba – tā nav tikai telpa – tā ir vesela pasaule. Un no tā, kā tā būs iekārtota, lielā mērā ir atkarīgs mazuļa garastāvoklis un attīstība. Tāpēc bērnistabas aizkari ir jāizvēlas ar īpašu uzmanību un bijību. Aizkaros ir jāatspoguļo spēles moments, tiem jārada atmosfēra, un tajā pašā laikā tiem ir jābūt kvalitatīviem un viegli kopjamiem.

Galvenais bērnistabas noformējumā – tas ir parādīt savu iztēli un nekādā gadījumā neierobežot to. Bērnistabas aizkaru noformējumā ir jāizvēlas videi draudzīgi materiāli.

 

Bērnistabas noformējumā ir jāizmanto košas un izteiksmīgas krāsas, kas bērnam rada dažādas pozitīvas asociācijas. Tādejādi oranžā krāsa asociējas ar prieku, jautrību un sauli, zaļā – tā ir zāles un klusuma krāsa, bet sarkanā – siltuma un mīlestības krāsa, rozā un gaiši zilā krāsa – tās ir maiguma un mierīguma krāsas, kas piepildīs jūsu mazuļa istabu. Tātad, kā uzskata psihologi, bērnistabas ir jānoformē spilgtās un izteiksmīgās krāsās. Šajā gadījumā bērnistabas noformējumam nav ieteicams izvēlēties tumšus un drūmus toņus. Krāsai, kuru mēs redzam no dzimšanas, ne vienmēr ir noteicošā loma personības veidošanās procesā, tomēr nevajag pakļaut bērnu melanholijai. Turklāt visiem ir zināms, ka mazi bērni baidās no tumsas. Tad kāpēc savu mazuli apzināti pakļaut stresam? Radiet savam bērnam fantastisku pasauli, kurā nebūs briesmoņu, kurus viņi iedomājas, iznākam no draudīgās tumsas, bet mājos mīļi pasaku personāži, ziedi un spilgta saules gaisma. 

 

Vispiemērotākās krāsas bērnistabas noformēšanai ir košās krāsas. Lai panāktu papildus dekoratīvo efektu, pie aizkariem var piešūt vai uzlīmēt aplikācijas ziedu, dzīvnieku, pasaku varoņu, bērnu iemīļoto multiplikācijas filmu varoņu veidā un daudz ko citu.

Bērnu istabā visiem interjera priekšmetiem ir jāatšķiras ar izmantošanas ērtību un, protams, ar drošību. Ir vēlams, lai bērnistabā būtu ļoti daudz mīksto aksesuāru, kā piemēram, spilveni, gultas pārklāji, baldahīni, mīkstās rotaļlietas un daudz kas cits. 

Bērnistabas  īpatnības var būt  gaismas necaurlaidība. Tad bērnistabas logus nepieciešams dekorēt ar biezāka auduma aizkariem, vai aptumšošanai izmantot pilnīgi gaismas necaurlaidīgu rullo žalūziju. 

 

Ja gribas atspoguļot visa interjera stilistiku, tad bērnistabas aizkari tiek pašūti no spilgtiem un izteiksmīgu krāsu audumiem, var, piemēram, ar dažādu multiplikācijas filmu varoņu un citu pasaku personāžu attēliem. Būtu vēlreiz jāatzīmē, ka, noformējot bērnistabu, vajag paturēt prātā jūsu bērna gaumi un vēlmes, radot savam mazulim pasaku, komforta un mājīguma pasauli.

 

Pie mums jūs vienmēr varat iegādāties vai veikt individuālo pasūtījumu lielisku bērnu istabas aizkaru pašūšanai. Mēs garantējam mūsu produkcijas kvalitāti, drošību, izturību, praktiskumu, ilgderīgumu un lielisku izskatu, nodrošinot pasūtījuma izpildi īsos termiņos un par saprātīgām cenām.

Reklāma
Reklāma

 

Uzdāviniet bērniem pasaku – iegādājieties aizkarus bērnistabai. Nevienam nav noslēpums, ka bērnība – tas ir viens no cilvēka dzīves visbrīnišķīgākajiem laika posmiem, kad visvienkāršākās lietas šķiet pasakainas. Ikviena bērna atsevišķa pasaule, kurā viņš var augt, attīstīties, fantazēt, priecāties, bet reizēm arī skumt, ir bērnistaba. Bet ikviena istaba, tostarp arī bērnistaba, nebūs pilnvērtīga, ja tajā esošie logi nebūs dekorēti ar aizkariem. Aizkari ir uzskatāmi par jebkuras telpas interjera dvēseli, kas veido vienotu kompozīciju.

 

Pašlaik dekoratīvo tekstilizstrādājumu tirgus piedāvā plašu dažādu veidu aizkaru audumu klāstu. Kā jau minējām, psihologi uzskata, ka bērnistabas noformējumā ļoti svarīga nozīme ir krāsai. Mazuļa bērnistabas noformējuma krāsu gammā ir jābūt spilgtām un izteiksmīgām krāsām, kas nodrošina labu bērna noskaņojumu. Nekādā gadījumā bērnistabas noformējumā nedrīkst izmantot tumšas un drūmas krāsas – šādā atmosfērā jūsu bērns nejutīsies komfortabli. Un turklāt visiem ir zināms, ka bērni baidās no tumsas. Secinājums ir viens, aizkarus nepieciešams iegādāties košās krāsās, lai mazulis augtu svētku un jautrības atmosfērā. Tikai tādā atmosfērā jūsu bērns izaugs par jautru un sabiedrisku cilvēku. Tāpat uz bērnistabai paredzētajiem aizkariem var būt attēloti bērnu iemīļoto multiplikācijas filmu varoņi, dažādi fragmenti un smieklīgi attēli. Šajā gadījumā nav nekādu iztēles ierobežojumu. 

 

Izvēloties aizkarus bērnistabai, ir svarīgi ņemt vērā apgaismojuma lomu. Bērnam labāk ir atrasties gaišā telpā, tāpēc bērnistabai vajag izvēlēties tādus aizkarus, kas telpu nepadara tumšāku. Bet ir svarīgi atcerēties, ka bērnam ir nepieciešama arī atpūta, tāpēc aizkaru uzdevums bērnistabā gulēšanas laikā ir nodrošināt puskrēslu. To var panākt, tillu apvienojot ar blīvu aizkaru audumu. Interesants risinājums būs romiešu žalūziju vai citu žalūziju izmantošana.

 

 

Pie mums var izvēlēties ļoti daudz un dažādus aizkarus bērnistabai. Vislabāk izvēlēties viegli mazgājamus audumus. Bērnistabas noformējumā var droši eksperimentēt, iedzīvinot realitātē visas mūsu ieceres.

 

Nopirkt un pasūtīt aizkarus bērnistabai jūs varat SIA STALVE, kas jau daudzus gadus specializējas telpu noformēšanā ar tekstilu. Zvaniet mums uz mājas lapā norādītajiem tālruņiem (26268888) – un mēs ar prieku palīdzēsim jums.

 

Teksts: dizainere Kristīne Martinsone

www.stalve.lv

Tālr.: 262688888

info@stalve.lv