Kā pareizi izvēlēties bērnam gultiņu

Latvijas tirgū TROLL kompāniju (www.trollonline.lv) jau pazīst kā augstas klases bērnu mēbeļu ražotāju. TROLL bērnu mēbeles tiek ražotas no augstvērtīgas bērza un priedes koksnes. Visas mēbeles ražo Latvijā, tās atbilst Eiropas Savienības standartiem un tiek testētas Zviedrijas un Anglijas institūtos.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Lūk, galvenie aspekti, kas jāņem vērā, izvēloties bērna gultiņu.

Materiāls

Izvēloties koksni bērnu gultiņu ražošanā, par vienu no labākajiem tiek uzskatīts dižskābardis un bērzs, taču jārēķinās, ka šie materiāli sadārdzina produkta cenu. Protams, kāda no gultiņas sastāvdaļām var būt izgatavota no cita materiāla, galvenais, lai to nebūtu pārāk daudz, tāpēc, pirms iegādājieties gultiņu savam mazulim, uzziniet no pārdevēja, no kādas koksnes tā gatavota, kā arī, vai minētais produkts ir sertificēts (ES standartu kods gultiņām ir EN 716-1&2:2008).


Svarīgi parametri

Pamatnosacījums – lai gultiņa būtu pietiekami plaša un mazulis tajā justos ērti. Gultiņas pamatnei jābūt regulējamai trīs augstuma līmeņos. Kad bērns būs paaudzies un sāks celties kājās, gultiņas dziļumam ir liela nozīme, lai jūsu mazulis no tās nevarētu izkrist. Attālumam no gultas augšējās malas līdz gultas pamatnes zemākajam līmenim jābūt vismaz 60 cm, bet, ja pamatne ir augstākajā līmenī, tad ne mazāk kā 30 cm. Optimālais attālums starp redelēm ir 4,7 cm līdz 6 cm. Aprēķins vienkāršs – attālumam starp redelītēm jābūt tādam, lai tajās nesprūstu bērna rociņas, kājas un galva. No bortu un redeļu augstuma ir atkarīga katra bērna drošība, tāpēc šie parametri, iegādājoties gultiņu, noteikti jāņem vērā!

 

Reklāma
Reklāma

Pamatne matracītim

Lētākās gultiņās matracīša novietošanai būs priežu redeles, taču labāk iegādāties tādu, kurai matraču pamatne izgatavota no bērza. Bērzs ir elastīgāks materiāls un pasargās jūsu bērnu no traumām, kad mazulis aktīvi spēlēsies gultiņā.


Gultiņas forma

Gultiņas formai ir liela nozīme, tās malas un stūri nedrīkst būt asi, bet gan nedaudz noapaļoti, jo bērns var sevi savainot. Turklāt 90% gadījumu šāda veida gultiņas neiegūst sertifikātu.

TROLL cer, ka šī informācija jums būs noderīga, izvēloties gultiņu savam mazulim.

www.trollonline.lv bērnu mēbeles (ražotas Latvijā) – internetveikals.
agnese@troll.lv – jautājiet un pasūtiet!
Tālr. 67800350 vai t.26649470. – zvaniet! Ar prieku sniegsim konsultācijas!

 


Pircēji, kuri norādīs paroli mammam.lv/tetiem.lv, veicot pasūtījumu, augustā saņems 5% atlaidi!