Noskaidroti 2017. gada populārākie un neparastākie bērnu vārdi; daži vecāki izcēlušies ar īpašu izdomu

Kļuvuši zināmi šogad populārākie bērnu vārdi Latvijā. Aizvien vērojama tendence, ka vecāki bērniem izvēlas tādus vārdus, kas skan vienlīdz labi gan latviešu, gan angļu valodās, vēsta LNT rīta raidījums “900 sekundes”. 

 

Līderpozīcijas nemainās gadu no gada.

FOTO: Shutterstock.com

Līderpozīcijas nemainās gadu no gada.

Šī gada populārāko sieviešu vārdu pieciniekā ierindojušies vārdi – Sofija, Alise, Emīlija, Marta un Anna. Vārds Sofija savas līdera pozīcijas Latvijā saglabājis jau vairākus gadus pēc kārtas.

Līdzīgi ir ar vīriešu vārdu Roberts, kas šogad ieņem topa 1. vietu zēnu izplatītāko vārdu sarakstā. Aiz viņa seko Marks, Markuss, Olivers un Gustavs. 

Kā LNT ziņām stāsta dzimtsarakstu nodaļā, vecāki parasti neizvēloties bērniņa vārdu pēc popularitātes. Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vecākā inspektore Lolita Ozoliņa stāsta, ka vecākiem svarīgākais, lai vārdiņš patiktu pašiem un piestāvētu mazulim. 

Reklāma
Reklāma

Šogad topa 10. vietā ir iekļuvis Jānis. Šis skaistais latviešu vārds tika iedots 144 zēniem. Vecmāte Līga Priede gan atzīst, ka viņai diezgan reti trāpās jaunās māmiņas, kuras iedod latviskus vārdus, kas bijuši populāri pirms 30 vai 40 gadiem. 

2017. gada neparastākie vārdi ir: Vuks, Valids, Prūsis, Latrels, Regnārs Pērkons, Vasara, Laimrūta, Esme, Serēna, Ivanka un citi.