Radīts īsfilmu cikls bērniem par drošību internetā

Drossinternets.lv sagatavojis izglītojošu īsfilmu ciklu sākumskolas skolēniem “Vaifija interneta alfabēts”, aicinot arī pieaugušos būt uzmanīgiem un rūpēties par savu drošību internetā.
Šajā laikā, kad tiek izdomāti arvien jauni krāpniecības paņēmieni un veidi, kā manipulēt ar cilvēku prātiem, ir īpaši svarīgi ikvienam apzināties riskus un mācēt sevi pasargāt internetā.

FOTO: Publicitātes foto

Šajā laikā, kad tiek izdomāti arvien jauni krāpniecības paņēmieni un veidi, kā manipulēt ar cilvēku prātiem, ir īpaši svarīgi ikvienam apzināties riskus un mācēt sevi pasargāt internetā.

“Vaifija interneta alfabēts” ir izglītojošu īsfilmu cikls sākumskolas skolēniem, kas palīdzēs kopā ar skolotāju vai vecākiem apgūt zināšanas par drošību un pieklājīgu uzvedību internetā, jēgpilnu tehnoloģiju lietošanu, kritisko domāšanu un darbu ar informāciju. Īsfilmu galvenais varonis ir internetā dzīvojošs zēns Vaifijs, kas māca svarīgākos vārdus, kuri jāzina katram interneta lietotājam. Skatoties īsfilmas, bērni varēs gan atkārtot alfabētu, gan apgūt jaunus vārdus, izprast to saistību ar internetu un uzzināt daudz jauna par drošu un labu uzvedību internetā. Īsfilmas ir papildinātas ar plašu izdales materiālu klāstu – ieteikumiem pedagogiem un vecākiem, atgādņu materiālu bērniem un darba lapu sava interneta alfabēta rakstīšanai. Iegūtās zināšanas varēs pārbaudīt ar sagatavoto testa jautājumu palīdzību. 

“Drossinternets.lv ziņojumu līnijā pērn saņēmām arvien vairāk informācijas un saucienus pēc palīdzības gan no bērniem, kuru sociālo tīklu konti bija uzlauzti, gan no pieaugušajiem, kuri kļuvuši par krāpšanas upuriem. Tāpēc šajā laikā, kad tiek izdomāti arvien jauni krāpniecības paņēmieni un veidi, kā manipulēt ar cilvēku prātiem, ir īpaši svarīgi ikvienam apzināties riskus un mācēt sevi pasargāt internetā,” skaidro Drossinternets.lv vadītāja Maija Katkovska.

Izglītojošās spēles, uzdevumus un plašāku informāciju meklē vietnē www.drossinternets.lv. 
 

Reklāma
Reklāma