Pieredzes stāstu vakars vidusskolēniem par iespējām mācīties ārvalstīs

Turpinot pieredzes stāstu vakaru ciklu, bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” aicina ikvienu interesentu uz sarunu pie kafijas tases, lai informētu par iespējām doties apmaiņas programmās ārvalstīs. Pieredzes stāstu vakara tēma – stipendijas.

FOTO: Shutterstock.com

Stipendijas kā vakara tēma izvēlēta ar mērķi, lai kā vidusskolēniem, tā viņu vecākiem pastāstītu par sniegto atbalstu mācībām ārzemēs. Ņemot vērā to, ka „AFS Latvija” šogad jau ir izsludinājusi konkursu vidusskolēniem uz 3 daļējām stipendijām mācībām Itālijā, Dānijā un Spānijā 2018./2019. mācību gadam, svarīgi, lai potenciālie programmas dalībnieki būtu informēti par kritērijiem, kā arī apmaiņas programmas būtību, jo pieteikties stipendijām iespējams tikai līdz 15.janvārim.  
 
Stāstu vakars par stipendijām jeb saruna pie kafijas krūzes notiks ceturtdien, 11.janvārī, plkst. 18.00 kafejnīcā „Grain de Cafe” (Marijas iela 25, ieeja no Blaumaņa ielas).
 

„AFS Latvija” atbalsta koordinatore Vineta Līduma uzsver: „Apmaiņas programmas ārvalstīs interesē daudzus, taču kā jauniešiem, tā vecākiem ir neskaitāmi jautājumi par to, kā reāli praksē notiek apmaiņas programmas, kā jauniešiem iespējams iedzīvoties viesģimenē, kā iespējams apgūt valodu un citas nepieciešamās prasmes, dzīvojot ārvalstīs. Nenoliedzami būtisks un visiem interesējošs jautājums ir arī programmu izmaksas un iespējamais finansiālais atbalsts, kas būs arī galvenā tēma vakara gaitā.”
 
Pieredzes stāstu vakarā ikvienam būs iespēja īsi iepazīties ar organizācijas „AFS Latvija” darbību, uzzināt par stipendiju konkursa norisi, kritērijiem un atlases procesu, kā arī tikties ar divām „AFS Latvija” stipendiātēm, kuras mācību gadu ir pavadījušas Itālijā un Dānijā.
 
Līdz ar pieredzes stāstiem ikvienam interesentam būs iespēja saņemt arī atbildes uz jautājumiem par apmaiņas programmu izmaksām, ko tās sedz un ko nē, kā iespējams pieteikties programmām, ar ko jārēķinās apmaiņas gada laikā ārvalstīs. Organizācijas darbinieki un brīvprātīgie būs gatavi atbildēt uz visiem interesējošajiem jautājumiem. Pasākums notiek bez maksas.
 
 
„AFS Latvija” ir starpkultūru izglītības organizācija, kuras galvenais darbības virziens ir vidusskolēnu apmaiņas nodrošināšana. Tā pārstāv starptautisko asociāciju „AFS Intercultural Programs”. Organizācija darbību Latvijā uzsāka 1990.gadā. 25 gadu laikā ar organizācijas palīdzību mācību apmaiņas programmās uz ārvalstīm devušies vairāk nekā 640 vidusskolēnu, savukārt Latvijā no citām valstīm uzņemti ap 860 jauniešu.

Reklāma
Reklāma