Skolās mācīs par seksuālās veselības jautājumiem, piesaistīs arī mediķus

Lai pusaudžiem sniegtu zināšanas un veidotu izpratni par seksualitāti kā cilvēka dabisku un būtisku personības sastāvdaļu, no 2015. gada oktobra līdz decembrim Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) visā Latvijā organizēs izglītojošas nodarbības 8. - 10. klašu un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem. 

FOTO: Shutterstock.com

Nodarbības vadīs iepriekš sagatavoti skolas pedagogi vai biedrības “Papardes zieds” speciālisti, atbilstoši skolēnu vecumam un zināšanu līmenim izvēloties piemērotāko tēmu. Piemēram, raksturīgākās fiziskās un emocionālās izmaiņas pusaudžu vecumā, attiecību veidošanās un savstarpējā atbildība, Latvijā pieejamās kontracepcijas metodes vai seksuāli transmisīvās infekcijas slimības.
 

Izglītojošo pasākumu ietvaros arī skolu pedagogi tiks sagatavoti darbam ar skolēniem, izmantojot SPKC izstrādātos Metodiskos ieteikumus par reproduktīvās veselības, dzimumattīstības, attiecību veidošanas un atbildības jautājumiem. Papildus nodarbībās tiks izmantotas SPKC sagatavotās mācību filmas „Meitenes, puiši un pubertāte” un „Attiecības un veselība — mana atbildība!”, kā arī nepieciešamības gadījumā saņems speciālistu (ginekologa, urologa, sabiedrības veselības speciālista) konsultāciju par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem. 
 

Kopumā paredzēts īstenot 220 pasākumus (vismaz 30 pasākumus katrā Latvijas reģionā), kuros plānots izglītot vairāk nekā 4400 jauniešus.

Reklāma
Reklāma