Nākamajā gadā brīvpusdienas saņems visi Rīgas skolēni līdz 9.klasei

Rīgas dome no nākamā mācību gada nodrošinās bezmaksas pusdienas visiem skolēniem līdz 9.klasei.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kas strādā skolās, būs izvirzītas prasības, lai bērnu izvēlei tiek piedāvātas vismaz divu veidu kompleksās pusdienas.

FOTO: Shutterstock.com

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kas strādā skolās, būs izvirzītas prasības, lai bērnu izvēlei tiek piedāvātas vismaz divu veidu kompleksās pusdienas.

No nākamā gada 1.septembra visiem Rīgas skolēniem līdz 9.klasei (ieskaitot) pašvaldība nodrošinās bezmaksas pusdienas, - šodien, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Bezmaksas pusdienas pienāksies visiem Rīgas skolu audzēkņiem, neatkarīgi no viņu deklarētās dzīvesvietas – gan rīdziniekiem, gan bērniem, kas uz galvaspilsētas skolām brauc no tuvējām pašvaldībām. Pēc tāda paša principa Rīgas sabiedriskais transports bez maksas ir pieejams visiem Rīgas skolēniem.

„Skolēni varēs vienreiz dienā bez maksas saņemt kompleksās pusdienas. Ēdienkarte tiks veidota atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajiem veselīga uztura normatīviem. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kas strādā skolās, būs izvirzītas prasības, lai bērnu izvēlei tiek piedāvātas vismaz divu veidu kompleksās pusdienas. Ēdienkarte nedēļas gaitā, protams, būs jāmaina,” – pastāstīja Rīgas mērs. Sistēma darbosies, izmantojot skolēna e-talonu. Visās skolu ēdnīcās no 1.janvāra tiks uzstādīti validatori, lielākajās skolās – vairāki. Norēķini par bezmaksas pusdienām tiks veikti ar e-kartes palīdzību. Tas dos pašvaldībai iespēju pilnībā kontrolēt sistēmu un maksāt tikai par to, kas reāli patērēts. „Jau no nākamā gada 1.janvāra visās skolās bezmaksas pusdienas tiks nodrošinātas trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem – visiem skolēniem līdz 12.klasei ieskaitot. Tas ļaus ne tikai sniegt atbalstu šiem bērniem, bet arī sākt testēt norēķinu sistēmu,” – saka domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.


Rīgas domes priekšsēdētājs ir devis uzdevumu skolām sagatavoties plānotajām pārmaiņām, rēķinoties ar to, ka ēdnīcās pusdienos vairāk bērnu. Tas prasa attiecīgi pielāgot virtuves, veikt izmaiņas stundu sarakstos u.c.

Reklāma
Reklāma