Idejas, kā pavadīt 1.septembri kopā ar ģimeni

Pirmais septembris ir Zinību diena, kad skolēni uzsāk jauno mācību gadu, lai apgūt zināšanas. Šie ir arī ģimenes svētki un diena, kuru pavadīt kopā ar bērniem. 

Idejas, kā pavadīt 1.septembri kopā ar ģimeni

FOTO: Shutterstock.com

Pirmais septembris ir Zinību diena, kad skolēni uzsāk jauno mācību gadu, lai apgūt zināšanas. Šie ir arī ģimenes svētki un diena, kuru pavadīt kopā ar bērniem. Kā iepriecināt bērnus un atzīmēt Zinību dienu? Svarīgākais priekšnoteikums - būt visiem kopā! 

  • Pēc garajām vasaras brīvdienām bērniem būs grūtāk pamosties, tāpēc pirmajā septembrī modini viņus ar patīkamu pankūku, kēksiņu vai vafeļu smaržu.
  • Arī ja tavam bērnam šī nav pirmā Zinību diena, noteikti dodies viņam līdzi uz skolu. Bērni vēlas, lai viņiem svarīgajos brīžos vecāki būtu blakus.
  • Neaizmirstiet nofotografēt pirmā septembra bildi, ko pievienot 12 fotogrāfiju albumam.
  • Kad skolas pasākumi beigušies, turpiniet svinības ģimenes lokā.

Lūdz, lai katrs ģimenes loceklis paņem biezu papīra lapu un uz tās uzraksta, ko šī mācību gada laikā vēlas apgūt, iemācīties vai uzzināt. Papīra lapas satiniet nelielos rullīšos un ievietojiet stikla pudelē. Kopā ar ģimeni aprociet to jums zināmā vietā. Mācību gada pēdējā dienā, pudeli varēsiet izrakt un noskaidrot vai izdevies apgūt to, ko vēlējāties.

Sviniet šo dienu ar gardām kūkām. Jūsu ģimenei noteikti ir kāda mīļākā, bet, ja tādas nav, šodien ļaujieties saldumiem un nogaršojiet dažādas kūkas. Varbūt izdosies atrast ģimenes mīļāko. 

Pirmo septembri iesāciet jau ar vienu apgūtu prasmi - iemāci dēlam sasiet kaklasaiti. Īstiem zēniem un vīriešiem jāmāk pašiem sasiet sava kaklasaite un kāpēc, lai pirmais septembris nebūtu tā diena, kad apgūt šo prasmi?

Ir daudz un dažādas aktivitātes, ko varat īstenot šajā dienā, piemēram:

Reklāma
Reklāma
  • Teātra, koncerta vai filmas apmeklēšana;
  • Došanās ekskursijā uz Tērvetes dabas parku, Mežaparku, Zoodārzu, Vējiņu pazemes ezeriem, Baskāju taku;
  • Izjādes ar zirgiem vai izpriecas ūdenī;
  • Braukšana ar kartingiem vai kvadracikliem;
  • Peintbola spēle vai boulinga apmeklējums.

Latvijā Zinību dienu jeb 1.septembri svin kopš 1984.gada, kad Padomju Savienībā 1.septembri pasludināja par Zinību dienu.