Lielā mazgāšanās pirms pirmās skolas dienas

Ak, šī brīnišķīgā vasara - peldes ūdenī, gardās ogas, svaigais gaiss un prieka pilnie brīži! Vai tev un tavam bērnam vēl aizvien no mellenēm ir lillā rokas un mute, vēl matos atrodami jūras smilšu graudiņi? Laiks no tā visa atbrīvoties!

Lielā mazgāšanās pirms pirmās skolas dienas

FOTO: Shutterstock.com

Ak, šī brīnišķīgā vasara - peldes ūdenī, gardās ogas, svaigais gaiss un prieka pilnie brīži! Vai tev un tavam bērnam vēl aizvien no mellenēm ir lillā rokas un mute, vai matos vēl atrodami jūras smilšu graudiņi? Laiks no tā visa atbrīvoties, jo pavisam drīz atkal jāatgriežas skolas solā!

Sarīkojiet lielo mazgāšanos, kas ietver patīkamas skaistumkopšanas procedūras. Lūk, idejas tām!

  • Sāciet ar lielo vannošanos, lai visi lielie un arī sīkie netīrumiņi atmiekšķētos. Lai bērnam būtu interesantāk un viņš justos lutināts, ūdenim pievieno vannas putas, ēteriskās eļļas vai pašu lasītos pļavas ziedus.
  • Vannas putas būs lielisks risinājums, ja tavam bērnam nepatīk mazgāt galvu. Ar putu palīdzību tu vari bērnu iesaistīt rotaļā, veidojot smieklīgas frizūras.
  • Bērniem noteikti patiks, ja ļausi izmēģināt kafijas biezumu skrubi. Tas būs aizraujoši un arī lietderīgi, kafijā esošā eļļa palutinās tava bērna ādu.
  • Kad vannošanās pabeigta, tev būs vieglāk aprūpēt bērna nebēdnīgās rokas un ašās kājas.
Reklāma
Reklāma

Meitenēm noteikti patiks, ja tu istabu iekārtosi kā skaistumkopšanas salonu, kurā taisa manikīru un pedikīru. Šī var būt tā diena, kad bērnam ļaut izmēģināt tavu šampūnu, krēmu, maskas un citus skaistumkopšanas līdzekļus. Vai zēniem arī tas patiks? Jā, ja tētis ļaus uzklāt skūšanās putas un iesmaržināties ar odekolonu. Tas parādīs, ka arī vīriešiem par sevi ir jārūpējas.