Yamaha mūzikas skola: Mūzika ir spārni jaunām virsotnēm

Kā sarunāties, nepasakot neko? Kā palīdzēt mazulim iepazīt jauno, plašo pasauli? Vai tas vispār ir iespējams? Pirmā atbilde parasti ir māksla, it īpaši mūzika. Tā ir universāla valoda, kuru saprot visos vecumos, visās valodās un visās tautās. Lai arī mūzikas tradīcijas ir dažādas dažādos pasaules reģionos, tomēr fundamentāli tā runā ar vienotiem līdzekļiem – skaņu, tembru, ritmu, un dinamiku.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Arheoloģiskie izrakumi atklājuši, ka jau aizvēsturiski mūzika bija daļa no sadzīves. Ir atrasti dažādi mūzikas instrumenti – stabules un stīgu instrumenti. Arī Senajā Ēģiptē mūzika sastādija lielu sadzīves daļu, pat piedēvējot mūzikas izgudrošanu dievam Totam. Senēģiptiešu mitoloģijā Dievs Ozīriss izmantoja mūziku, lai civilizētu pasauli. Un šajā civilizētajā pasaulē, mūzika spēlē lielu lomu tālākā cilvēces attīstībā.

Piemēram, zinātniekiem mūzika palīdz sasniegt jaunus augstumus. Viens no pētniekiem, kurš strādā pie Lielā Hadronu paātrinātāja, reiz bijis taustiņinstrumentālists kādā popgrupā, bet Nobela prēmijas laureāts fizikā Sols Perlmutters brīvajā laikā spēlē vijoli.

Bet vai tikai zinātniekiem mūzika var palīdzēt jauniem sasniegumiem? Bērna izaugsme ir atkarīga no vides un mācībām, kas ir ap viņu, tai skaitā mūziku. ASV psihologu grupa veikusi pētījumu, kurā secinājusi, ka bērniem ar muzikālo izglītību izteikti labāk attīstās verbālā atmiņa. Interesanti, ka muzicēšanas pārtraukšana nedeva nekādus ieguvumus, bet tai bērnu grupai, kuri turpināja iepazīt mūziku, bija daudz labāka verbālā atmiņa. Līdzīgi secinājumi ir veikti arī pieaugušo neiropsiholoģijā.

ja mazais cilvēciņš turpinās muzicēt, varbūt arī viņš reiz būs liels zinātnieks!

Edvins Gordons grāmatā "Mūzikas mācības teorija jaundzimušajiem un maziem bērniem" min, ka vissvarīgākais posms bērna dzīves laikā ir no dzimšanas līdz 18 mēnešiem, kad bērns iepazīst pasauli caur izpēti un vecāku norādījumiem.

Citā pētījumā tika secināts, ka fona mūzika palīdz matemātikas mācībās, it īpaši ļoti aktīviem bērniem. Pētījumā tika secināts arī tas, ka bērnos samazinājās agresija un palielinājās grupas darba spējas.

No visa šī ir iespējams secināt, ka mūzika jau no mazotnes var bērnam dot labāku sapratni par pasauli. Un, ja mazais cilvēciņš turpinās muzicēt, varbūt arī viņš reiz būs liels zinātnieks!

Diemžēl parastajās mūzikas skolās, pat ja ir pirmsskolas programmas, tās ir no 3 gadu vecuma. Un ja tādu nav, tad, lai iestātos skolā, ir jāiztur iestājpārbaudījumi. Toties brīnišķīgu alternatīvu piedāvā Yamaha mūzikas skola, kurā var mācīties sākot jau no 4 mēnešiem un tai ir plašs tīkls viscaur Latvijai.

“Kad manam dēlam bija 4 gadi sākām iet uz mūzikas nodarbībām, kur caur spēlēm bērni mācās ritma pamatus, sāk atpazīt slavenus skaņdarbus un arī apgūst klavierspēli viņiem saprotamā līmenī. Šobrīd, kad dēlam ir 6 gadi un, salīdzinot ar viņa vienaudžiem, viņa prasme koncentrēties darbam un uzmanība, ir ievērojami uzlabojusies. Strādājot nodarbībās un patstāvīgi mācoties mājās, esam sasnieguši atzīstamus rezultātus. Dēls prot nospēlēt sarežģītus skaņdarbus, un mūzika viņam ir kļuvusi par tik pat mīļu nodarbi kā multeņu skatīšanās. Kopīgs vecāka un bērna darbs, mācoties mūziku tik agrā vecumā, ir neatņemama sastāvdaļa. Svarīgi būt arī pacietīgiem, jo nereti mums ar vīru ir licies, ka dēlam ir emocionāli grūti sakoncentrēties, bet laika gaitā esam sapratuši, ka tās ir tikai īslaicīgs vājums. Šāda veida mūzikas apmācība ir izcili laba pirmsskolas un jaunāko klašu vecuma bērniem, jo "runā" bērnu valodā, attīsta pacietību un uzmanību kā arī liek iemīlēt mūziku. Manuprāt, Yamaha mūzikas skola ir lielisks veids kā izglītot bērnu un pavadīt laiku kopā ar viņu, turklāt par ļoti demokrātisku cenu. Noteikti ieteiktu to arī citiem vecākiem,” stāsta kāda māmiņa.

Ļausim mūsu bērniem iepazīt šo pasauli caur radošumu un pozitīvu atmosfēru, kas palīdzēs viņiem jau agrā bērnībā, caur mūzikas dinamiku, atrst savu dzīves ceļu!

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk informācijas meklējiet  www.yamahaskola.lv