Jaunajā mācību gadā skolas grāmatas – lētāk un bez rindas

Lai skolnieku vecākiem vasaras pēdējās dienas nebūtu jāpavada stumdoties garās rindās pie grāmatnīcām, ir radīta jauna iespēja – grāmatas vecāki var saņemt savā skolā, bez rindas, turklāt par ievērojami zemāku cenu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skolās, kuras pieteikušās šai iespējai, vecāki mācību materiālus nākamajam mācību gadam var iegādāties par izdevēju cenām, bez tirdzniecības uzcenojuma un saņemt visas mācību gadam nepieciešamās grāmatas vienkopus savā skolā. Šo iespēju grāmatu izdevēji piedāvā sadarbībā ar mācību sociālo tīklu Mykoob.
Lai piedāvātu savu audzēkņu vecākiem šo iespēju, skolai tikai jāpiesakās šim pakalpojumam Mykoob sistēmā www.mykoob.lv. Grāmatu komplektāciju un piegādi atkarībā no skolas pieprasījuma, kā arī maksājumu apkalpošanu veiks Mykoob Latvija. Grāmatas maksās ievērojami lētāk kā grāmatnīcās, to nosaka vienošanās ar vadošajiem grāmatu izdevējiem.

 

Šobrīd sistēmā grāmatas piedāvā Lielvārds, Zvaigzne ABC, Pētergailis, Raka, Retorika un grāmatnīca Globuss.


Jaunajam pakalpojumam jau pieteikušās vairākas skolas, piemēram, Teikas vidusskola, Rīgas 50. vidusskola un Cēsu 2. Pamatskola.


SIA Mykoob Latvia valdes loceklis Ģirts Ļaudaks: “Šis ir tikai pirmais solis elektronisko norēķinu ieviešanai skolās. Šobrīd mūsu maksājumu modulis tiek izmantots kā apmaksa par grāmatām, lai klases audzinātājiem nav jāievāc skaidrā nauda no vecākiem. Nākotnē tieši tāpat varēs maksāt par pusdienām, ekskursijām un citām ikdienišķajām lietām, par ko parasti naudu uz skolu audzinātājai nes bērni.”

Reklāma
Reklāma


Rīgas Teikas skolas trešās klases audzēkņa Svena mamma Laila Seleviča ir priecīga par iespēju ietaupīt laiku un naudu: „Mūsu bērnu „Mūsu bērnu skolā šis pakalpojums jau bija pieejams mācību gada beigās, tiklīdz skola ievadīja jaunā mācību gada plānoto mācību literatūru. Jau tagad uz skolu ir piegādātas pirmās grāmatas, kuras pasūtījām. Esmu pārsteigts par to cik vienkārši tas notika un nav jāuztraucas vairs par garajām rindām, kas parasti ir grāmatnīcās pirms pirmā septembra. ”


Izdevniecības Lielvārds valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts: “Informācijas tehnoloģiju laikmetā neizbēgami ir jāmeklē jauni ceļi, kā klientiem atvieglot preču iegādi. Sadarbība ar Mykoob ir veids, kā nākotnē plānojam saīsināt ceļu no izdevniecības līdz katra skolēna solam, lai mūsu mācību grāmatas būtu pieejamas par zemākām cenām. Esam pārliecināti, ka skolas, skolotāji un vecāki to novērtēs.”


Mykoob ir internetā bāzēta mācību sociālā vide, kas Latvijas skolām tiek piedāvāta bez maksas. Šis ir ērts rīks, kas modernizē izglītības procesu un veicina informācijas apmaiņu starp izglītības procesā iesaistītajām pusēm — vecākiem, bērniem, skolotājiem un skolas vadību.