Vai vecākiem būtu jāuztraucas, ja bērns prasa telefonu?

Vai pirms 30 gadiem kāds varēja iedomāties, ka mazi bērni kādreiz spēlēs tiešsaistes spēles un skatīsies jaunākos video YouTube? Tolaik tā izklausījās pēc zinātniskās fantastikas, bet šobrīd tā ir ikdienas realitāte daudzās ģimenēs. Vai vecākiem būtu jāuztraucas par šo tendenci?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem, tāpat kā viņu vecākiem, patīk mobilās ierīces. Aizvien vairāk bērnu ik dienas izmanto internetu un sāk to darīt aizvien agrākā vecumā — vairāk nekā 50% bērnu vecumā no 3 līdz 6 gadiem ir izmantojuši viedtālruni vai planšetdatoru. Tāpēc situācijā, kad jūsu bērns lūgs uzspēlēt kādu spēli viedtālrunī, varat būt droši, ka neesat vienīgie, kas saskaras ar to.

 

Lai gan minētā tendence kļūst aizvien izplatītāka, mazi bērni joprojām lielāko daļu laika pavada, spēlējoties ar tradicionālajām rotaļlietām, kas līdzinās tām, ar ko savulaik spēlējās viņu vecāki. Vecās labās „netehnoloģiskās” rotaļlietas garantē bērniem jautrību, tajā pašā laikā attīstot viņu motorās prasmes, rosinot iztēli, radošumu utt. Taču tas nenozīmē, ka jums būtu jāuztraucas, ja bērns prasa viedtālruni vai planšetdatoru. Mobilo ierīču izmantošana ir pavisam jauns rotaļāšanās veids, turklāt tas lieliski palīdz attīstīt citas bērna prasmes.

 

 

 

 

Internets nav tikai vieta spēlēm — tā ir arī izglītojoša vide. Spēlējot tiešsaistes spēles, bērns var arī iemācīties ko jaunu, turklāt atrast internetā izglītojošas spēles un aktivitātes nebūt nav grūti. Tiešsaiste ir pieejamas gan dzīvnieku atpazīšanas spēles, gan punktu savienošanas aktivitātes, gan burtu un ciparu spēles. Tās veicina bērna loģiskās domāšanas, problēmu risināšanas prasmju un mācīšanās prasmju attīstību.

 

 

Lai gan internetā pieejamās aktivitātes var būt jautras un izglītojošas, vecākiem ir jāpārliecinās, ka tās ir arī drošas. Labākais veids, kā pārliecināties par kādu lietotni, ir izmēģināt to pašam. Vai tās saturs ir piemērots bērna vecumam? Vai tā nodrošina „slēgtu” rotaļu vidi? Vai lietotnē nav reklāmu un saišu uz citām spēlēm? Šie ir galvenie jautājumi, uz kuriem vajadzētu atbildēt, pirms ļaut bērnam spēlēt spēles viedtālrunī vai planšetdatorā.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

LEGO® DUPLO® piedāvā dažādas jautras lietotnes pirmsskolas vecuma bērniem.

 

 

LEGO® DUPLO® piedāvā dažādas jautras lietotnes pirmsskolas vecuma bērniem. Jūs kopā ar bērnu varat izvēlēties savu iecienītāko lietotni no plaša tēmu klāsta — dzīvnieki, vilciens, saldējums, pārtika un cirks. Tās visas ir saistītas ar bērnu iemīļotākajiem DUPLO komplektiem. Šīs lietotnes var palīdzēt vecākiem izklaidēt mazo ķiparu stresainās situācijās, piemēram, gaidot rindā pie ārsta vai ilga lidojuma laikā.    Visas LEGO DUPLO lietotnes ir bezmaksas, turklāt tajās netiek piedāvātas papildu lietas par samaksu, un tajās nav trešo pušu reklāmu un saišu uz citām tīmekļa vietnēm. LEGO DUPLO un LEGO® lietotnes var atrast viedierīcēm paredzētajos veikalos App store un Google Play.

 

  

   

 

 

Par LEGO Group:

LEGO Group ir privāts, ģimenes īpašumā esošs uzņēmums, kurš atrodas Bilundā, Dānijā. Tas ir dibināts 1932. gadā, un šodien ir viens no pasaules vadošajiem bērnu rotaļlietu ražotājiem. Uzņēmuma misija ir bērnu radošuma un iztēles spēju attīstība ar savu produktu palīdzību, kurus var iegādāties vairāk nekā 130 valstīs. Apmeklējiet www.LEGO.com.