Man dvēsele deg!

Jēkaba (3 gadi 3 mēn.) jokus iesūtījusi Laura Andersone.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

* Jēkabs spēlējies ar Lego klucīšiem, bet tagad izdomājis, ka grib braukt ar lielo mašīnu. Mamma saka, lai salasa mazos klucīšu un tad varēs braukt. Jēkabs negrib lasīt un saka, lai mamma lasa. Mamma piedāvā palīdzēt un salasīt kopā. Jēkabs pāris klucīšus iemet kastītē un saka: „Man grūtas rokas!”

 

* Ejot gulēt, Jēkabs katru vakaru uzmana, vai mammai ir sega. Vienu vakaru viņš saka: „Tev nav segs (seks)!” – (ar šauro „e”).

 

* Jēkabs paņēmis savu lietussardziņu un saka: „Man ir šļūtene, es šļūtēju!”

 

* Jēkabs ēd vakariņas: „Es noguru no ēšanas.”

 

* Mamma uzvelk garus svārkus. Jēkabs: „Tu esi princese!” Mammai garu svārku nav. Mamma biksēs. Jēkabs: „Tagad tu esi dāma!”

 

* Jēkabs ar mammu un tēti no Lego taisa mašīnas un visu tām piederošo. Kamēr mamma un tētis aizrāvušies ar Lego, Jēkabam drusku apnicis un viņš sāk bikstīties-un-bakstīties. Mamma prasa: „Kas te grib dabūt pa bieti?!” (iepriekš jau izskanējis teiciens mājās). Jēkabs ignorē. Pēc kāda laika pienāk pie mammas un saka, uzskatot, ka mamma kaut ko sagrēkojusies: „Kas te dabūs burkānā??!” Pagriežas pret tēti: „Kas grib dabūt kāpostā??!”

 

* Jēkabs noņem mammai brilles un saka: „Tev tagad ir plika galva!”

 

* Jēkabs ciemojas. Jēkabam sagribas dzert, un viņš prasa sulu, kad mamma iedod sulas glāzi, viņš saka: „Es gribu glāzi ar astīti!” (= glāzi uz kājiņas)

 

* Kad Jēkabam kaut kas nesanāk, kaut kas sabrūk un sajūk, skan no istabas stūra – „Mammu, man notika traģēdija!”

 

* Jēkabs ar mammu nāk mājās no bērnudārza. Pie debesīm mēness, apaļš, balts un ar saviem ‘pelēkiem plankumiem’. Jēkabs saka: „Re kur karavīru mēness!”

 

* Jēkabs saka, ka viņam sāp pirksts. Mamma skatās un prasa: „Tas tev ir zilums?” Jēkabs atbild: „Nē, pelēkums!”

 

* Jēkabam iesnas, degunu tīram ar Humer jūras ūdeni. Vienu dienu Jēkabs ārstē mammu un saka: „Šis ir tas meža ūdens?”

 

* Mamma prasa Jēkabam, kāpēc viņa zīmējums viss ir melns, vai viņš bija dusmīgs, kad zīmēja. Jēkabs domīgi atbild, ka jā, tad apdomā vēl un saka: „Man dvēsele deg!” Mamma lielā šokā par teikto, pārjautā, ko? Un tad izskan skaidrojums: „Nu tā kā Čupakabram!” (Nelaimīgi iemīlējusies lidmašīna no multfilmas „Lidmašīnas”, ko Jēkabs līdz šim bija noskatījies tikai 3 reizes.) Mamma atviegloti nopūšas, lai gan paliek domājot, cik interesanta ir situācija, kurā Jēkabs šo frāzi pielietoja.

 

* Jēkabs dzird telefonsarunu, kuras laikā mamma saka, ka tētis ir aizgājis uz baznīcu uz dievkalpojumu. Pēc tam Jēkabs jautā: „Kur tad tas tētis aizgāja? Pie tiem dieviem?”

Reklāma
Reklāma

 

 


PIEDALIES APRĪĻA JOKU KONKURSĀ! BALVĀ KRĀSAINA SOMA AR FILMAS "RIO" VAROŅIEM!

 

 

 

Par filmu

Blū un Pērle pavada laiku aprūpējot savus trīs bērneļus un mīlošais tēvs, protams, nav ieinteresēts pamest savu drošo un mājīgo dzīvesvietu pasakainajā Riodežaneiro. Taču Pērle uzskata, ka ir pienācis laiks, lai bērni mācītos kļūt par īstiem putniem un doties uz Amazones džungļiem. Filma kinoteātros no 18. aprīļa. Skaties 3D latviešu valodā.  

 

 

Lai iesūtītu savu joku konkursam, SPIED ŠEIT!

 

Aprīļa konkursā piedalīsies anekdotes, kas tiks iesūtītas līdz 30. aprīlim (ieskaitot).