Vai zini, ko tavs bērns dara internetā? Datorprogrammas tests

Mēs nevaram ik sekundi atrasties līdzās savam bērnam, tomēr mums ir svarīgi būt pārliecinātiem, ka viņš vienmēr ir drošībā. Turklāt ne tikai uz ielas, skolā vai mājās, bet arī interneta vidē, kur viņu gaida vietnes ar nevēlamu saturu, ļaunprātīgi lietotāji, spiegu un citas kaitīgās programmatūras, kā arī citi apdraudējumi. "Kaspersky Lab" speciālisti ir pieteikuši karu bērnu drošības apdraudējumiem internetā.

Ja arī tev nav vienalga, ko, kur un cik ilgi bērns dara internetā, piesakies antivīrusu izstrādājuma Kaspersky Internet Security 2012 Vecāku kontroles testam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja arī tev nav vienalga, ko, kur un cik ilgi bērns dara internetā, piesakies antivīrusu izstrādājuma "Kaspersky Internet Security 2012 Vecāku kontroles" testam.

Lai aizsargātu bērnus un pusaudžus no riskiem, kas ir saistīti ar uzturēšanos internetā, "Kaspersky Lab" antivīrusu izstrādājumā "Kaspersky Internet Security 2012" ir ieviesta "Vecāku kontroles" funkcija, kura ļauj kontrolēt bērna datora un interneta lietošanas ilgumu, noteiktu programmatūru palaišanu, ierobežot datņu lejupielādi no interneta, kā arī uzraudzīt saziņu sociālajos tīklos. Turklāt "Vecāku kontrole" ļauj iepazīties ar statistikas pārskatiem par bērna veiktajām darbībām ar datoru.

Piesakies testam!

Ja arī tev nav vienalga, ko, kur un cik ilgi bērns dara internetā, piesakies antivīrusu izstrādājuma "Kaspersky Internet Security 2012 Vecāku kontroles" testam.

Kas jādara? Sūti pieteikumu uz e-pastu audra@mammam.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, kā arī bērnu vecumu līdz 20011. gada 12. novembrim (ieskaitot).

Kas un ko testēs? Izlozes kārtībā tiks noteikti 5 testētāji, kuri prorrammatūru saņems pie "Kaspersky Lab" izplatītāja, kur arī tiks izskaidrots, kā programmu instalēt un kā izmantot Vecāku kontroles funkciju.

Cik ilgi? Testēšana notiks līdz 2011. gada 5. decembrim, kad gaidīsim vērtējumi par izstrādājuma "Kaspersky Internet Security 2012" "Vecāku kontroles funkciju.

Kam vajadzēs pievērst uzmanību? Jau laikus varam pastāstīt, kam testa laikā vajadzēs pievērst uzmanību:
1) cik viegli/grūti ir lietot šo programmu,

2) cik veiksmīgi programma bloķē nevēlāmus resursus,

3) kā vērtējat atskaites par bērna darbībām internetā? Vai šīs atskaites palīdz bērna audzināšanā, uzsākt sarunas par aktuālām tēmām?


Piekļuves ierobežošana
Bieži vien bērni nezināšanas vai ziņkārības dēļ riskē nonākt mājaslapās, kas satur viņiem nepiemērotu informāciju par vardarbību, pornogrāfiju, necenzētus vārdus u. c. Jums ir iespēja ierobežot mājaslapu veidus, kurus varēs apmeklēt jūsu bērni. Turklāt risinājumā "Kaspersky Internet Security 2012 Vecāku kontroles" funkcija ir pielāgota Latvijas interneta telpai, atpazīstot lokālus resursus, kas var kaitēt bērnam.

 
Datora lietošanas ilguma ierobežošana
Ar Vecāku kontroles funkciju jūs varat ierobežot bērna kopējo datora lietošanas laiku. Ir iespējams izveidot viņam datora lietošanas grafiku (nedēļas dienas un ilgumu dienā) vai noteikt kopējo datora lietošanas ilgumu dienā.

 
Saziņas sociālajos tīklos uzraudzība
Bērna saziņas sociālajos tīklos uzraudzība ietver to kontaktpersonu noteikšanu, ar kurām saziņa ir atļauta, sarakstes ar nevēlamām kontaktpersonām bloķēšanu, kā arī iespēju apskatīt sarakstes vēsturi. Jūs varat izveidot atļauto un aizliegto kontaktpersonu sarakstu, norādīt atslēgvārdus, kurus saturošas ziņas tiks pārbaudītas (ar iespēju bloķēt ziņas, kas satur šos vārdus), kā arī atzīmēt personisko informāciju, kuras pārsūtīšana būs aizliegta.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Turklāt risinājums "Kaspersky Internet Security 2012" nodrošina optimālu aizsardzības līmeni visu ģimenes locekļu datora lietošanas laikā.

Novatoriskā hibrīdveida aizsardzība nekavējoties likvidē kaitīgās programmatūras, surogātpastu un citus interneta apdraudējumus, mākoņu un antivīrusu tehnoloģiju apvienojumam taupot datora resursus.

 

 

Ieskaties: www.vecakukontrole.lv