Skolēni līdz 12 gadu vecumam var neiet uz skolu, ja temperatūra zemāka par - 20 grādiem

Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem, ja temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, skolēni, kas jaunāki par 12 gadiem, uz skolu var neiet. Ja temperatūra nokrīt zem - 25 grādiem, mājās var palikt arī vecāko klašu skolēni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā ziņo metereologi, šodien gaisa temperatūra lielākajā Latvijas daļā ir zemāka par -20 grādiem. Izņēmums ir tikai Rīgas centrs un dažas vietas jūras un līča piekrastē Kurzemē. Iespējams, ka tikpat zema temperatūra saglabāsies visu šo nedēļu.

Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem par higiēnas prasībām vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēs aukstā laikā skolēni var palikt mājās.

Skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, var palikt mājās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.

Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgi bērnam nāksies pavadīt ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.

Reklāma
Reklāma