Māmiņas pieredze: Kādas drēbītes pirkt zīdainim?

Bieži vien māmiņas jau pirms mazuļa piedzimšanas iegādājas drēbītes mazulim, un tad rodas jautājumi, cik lielas, cik platas, cik daudz, kādu izmēru utt. Ja tas ir pirmais bērniņš, tad jautājumu ir ļoti daudz. Diemžēl gadās, ka iegādātās drēbītes tā arī nesanāk uzvilkt, jo tās nav bijušas praktiskas. Un dažreiz šķiet, ka bērnu drēbīšu ražotāji par bērniem neko nezina. Lūk, daži ieteikumi no manas pieredzes.

Foto iesūtījusi Laura Gailuma, mammam.lv reģistrētā mamma

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Laura Gailuma, mammam.lv reģistrētā mamma

  * Bieži vien iesaka pirmās drēbītes pirkt 62.izmēra, bet drošības pēc jāiegādājas arī 56. izmērs. Mans puika piedzima 53cm garš un tieši 56.izmēra drēbīšu pietrūka, jo 62. izmēra daudzas bija dikti par lielu, protams, bija arī tādas, kas derēja.
    * Jāskatās, kādi ir kakla izgriezumi, piemēram, body. Vislabāk, ja sānos ir kniedītes. Tās pašas kniedītes ir ļoti ērtas, ja tās ir rāpulīšiem apakšdaļā, jo tad nav jāvelk nost rāpulītis, kad apmaina autiņbiksītes.
    * Ļoti labi ir tādi rāpulīši, kuriem ir ar kniedītēm vai podziņām regulējamas lencītes, jo, kad bērniņš pastiepjas garumā, nav jāpērk jauns rāpulītis. Šiem rāpulīšiem kniedītes visbiežāk ir divās rindās.
    * Pērkot zeķes, jāpievērš uzmanība tam, lai augšas daļa būtu stingra, jo mazie zeķes mēdz nospārdīt. Manuprāt, vislabākās zeķes ir tādas pašas kā pieaugušajiem.
    * Arī istabas cimdiņiem jāskatās, lai augšas daļiņa ir stingra, jo arī tos bērni mēdz nomest.
    * Ļoti noderīgi īpaši jau pirmajā mēnesī ir tādi apakškrekliņi, kuriem piedurknītes galā ir tāds kā cimdiņš.
    * Nav par skādi, ja ir kāda lieka jaciņa, jo šis apģērba gabals ir pirmais, kas cieš, ja nu mazulim gadās atvemt pienu.
    * Tā kā, piedzimstot mazajam, paliek arvien mazāk laika ikdienas darbiem, piemēram, gludināšanai, tad var iegādāties dažas tādas drēbītes, kas nav jāgludina, lai ir gadījumiem, kad nav laika gludināt, bet gribas, lai drēbītes izskatās labi.
    * Un vēl neatsakieties no drēbītēm, ja kāds jums piedāvā atdot!!! Man, piemēram, šķita, ka tik daudz jau nu gan nevajadzēs, bet citreiz pa dienu drēbītes nācās nomainīt pat trīs un vairāk reizes.

 Iesūtījusi Dāvja mamma Lita

Un kāda ir tava pieredze un ieteikumi?
 

Reklāma
Reklāma