Kura ir labākā māte pēc zodiaka zīmes?

Nevari vien sagaidīt, kad beidzot varēsi aizvest savas atvases pie vecvecākiem (un atstāt tur visu vasaru), uz laukiem, uz nometni vai kur citur ellē, nopirkt sev pāris kilogramus ķiršu un atvērt pudeli vīna? Beidzot brīva no mātes pienākumiem!

FOTO: Shutterstock.com

Nogurt no bērniem un ikdienas var ikviens vecāks, tas ir normāli un saprotami.

Taču šajā rakstā, gluži kā ielūkojoties burvju lodē, tu uzzināsi, kura no zodiaka zīmēm ir vislabākā māte pasaulē.

12. vieta - Ūdensvīrs. Audzina bērnus pēc viena principa

Godpilno pēdējo vietu šajā reitingā ieņem Ūdensvīri — mātes, kuras audzina bērnus pēc principa “Lai bērns dara, ko grib, galvenais, lai nenositas”. Tas, protams, ir tāpēc, ka Ūdensvīram dzīvē nav nekā mokošāka, kā atkārtot vienas un tās pašas darbības (gudrs padoms: ja jums jātiek vaļā no Ūdensvīra, pajautājiet: “Kur zaķītim ir ausis? Un kā saka sunītis?" - Ūdensvīrs pazudīs šajā pašā mirklī).

Tāpēc mazuļi, zīdaiņi un bērnudārznieki šajā zīmē dzimušiem cilvēkiem ir īsta personīgā elle. Savukārt bērniem no 16 gadu vecuma Ūdensvīrs spēj būt vislabākā māte pasaulē, jo viņa grib draudzēties, nevis noņemties ar visiem šiem sīkumiem.

11. vieta - Mežāzis. Tik ļoti grib būt pareiza mamma, ka...

Mežāzis tik ļoti grib būt pareiza mamma, ka jau pirms bērna ieņemšanas meklē sev kārtīgu un uzticamu bērnu audzināšanas sistēmu un pēc tam neatstājas no tās ne soli.

Taču diemžēl visas bērnu audzināšanas sistēmas nav domātas tam, lai audzinātu mazuļus. Daudzas ir radītas, lai vienkārši nopelnītu naudu, tirgojot grāmatas, lekcijas vai palīgmateriālus. Tāpēc, ja Mežāžu māte izvēlēsies kādu no šīm mācībām, nevis sekos savai sirdsbalsij un veselajam saprātam, viņas atvasēm nebūs īpaši paveicies.

10. vieta - Lauva. Ar bērnu piedzimšanu viņa pati atgriežas bērnībā

Mūsu burvju lode slepenībā uzskata, ka māmiņu Lauvu bērni ir vislaimīgākie bērni pasaulē. Tas ir tāpēc, ka, parādoties atvasēm, Lauviņa pati laimīgi atgriežas bērnībā. Viņa ir gatava stundām vizināties atrakcijās, aizrauties ar Lego, pūst ziepju burbuļus un spēlēties smilšu kastē.

Bet garlaicīgos mātes pienākumus (tādus kā skolas uzdevumu pārbaudīšanu un ēst gatavošanu) Lauvas labprātāk uztic citiem, jo... kaut kad taču ir jāveltī laiks arī sev. Un, no vienas puses, tas nav slikti. Taču, no otras puses, šos pienākumus ir vienkāršāk uzticēt tiem, kuri neiebilst. Tātad - pašiem bērniem.

9. vieta - Skorpions. Tik ļoti mīl bērnus, ka prasa no viņiem bezierunu paklausību

Devītajā vietā ir Skorpioni. Šajā zīmē dzimušās mātes fanātiski mīl savus bērnus, taču prasa no viņiem bezierunu paklausību. Jo māte taču tev vēl tikai labu!

Problēma ir vien tajā, ka bērni tiek audzināti, rādot piemēru, un piemērs viņiem ir... paši zināt, kas. Tā nu mākslu, kā manipulēt ar cilvēkiem, Skorpionu māmiņu atvases iemācās jau agrā bērnībā. Jo mamma taču ar viņiem manipulē!

8. vieta - Auns. Viņas grib būt lieliskas mātes, vien bērni patrāpījušies... tādi nepareizi

Kā zināms, Aunu dāmas ir sasodīti temperamentīgas, un, kad parādās mazie jēriņi, situācija tikai pasliktinās. Auna zīmē dzimušajām sievietēm ļoti gribas būt lieliskām mātēm, bet nelaime tikai - bērni ir patrāpījušies kaut kādi nepareizi. Ilgs laiks un pacietība vajadzīga, lai viņiem, saprotiet, pielec, kas jādara!

Protams, fakts, ka Auna ātrumiem neviens nekad netiek līdzi, ieskaitot “Formulas 1” pilngadīgos uzvarētājus, šīs zīmes pārstāvjus absolūti nemulsina. Tomēr Aunu bērni ātri pierod pie mātes dusmu uzplūdiem un pārstāj tam pievērst uzmanību. Tik un tā viņa nomierināsies un nožēlos savu reakciju ātrāk, nekā tu pagūsi izvilkt tārpiņu sev no mutes.

7. vieta - Strēlnieks. Izdodas visu mūžu saglabāt bērnišķīgu skatījumu uz dzīvi

Reklāma
Reklāma

Māte - draudzene. Strēlnieki paši nekad nepieaug, viņiem kaut kādā nezināmā veidā izdodas saglabāt bērnišķīgu skatījumu uz pasauli, tāpēc bērnība Strēlnieku bērniem ir vislaimīgākā. Lai gan tā parasti beidzas ātri, jo Strēlnieku atvasei gadu desmitiem ir jāpaskaidro savam dārgajam vecākam, ka ne jau katrā strīdā var sist ar plastmasas lāpstiņu pa galvu katram, kurš tev nepiekrīt vai nodara pāri.

6. vieta - Jaunava. Viņa bērnus neaudzina vispār, un atvasēm ir laimīga bērnība, bet...

Godpilno centrālo vietu ieņem Jaunavas. Viņas bērnus neaudzina vispār. Vispār neaudzina. Nekādā veidā.

Pēc Jaunavas domām, gudra pamācīšana var bērnu tikai sabojāt, un to, ka viņas pēcnācējs ir mantojis izcilo mātes intelektu, Jaunava, protams, nešaubās. Taču paskaidrot to, kā ir būvēta pasaule, skudrupūznis un nožēlojamās cilvēku dvēseles, Jaunava ir gatava vienmēr.

Tāpēc Jaunavu bērni, no vienas puses, ir visbrīvākie cilvēki pasaulē. Bet no otras puses: “Mammu, kāpēc tu neaizliedzi man pamest mūziku?” Kāpēc ļāvi kavēt skolu? Kāpēc cigaretes neatņēma? Tā ir tava vaina." Anarhijā neizdzīvo visi, tā nu tas ir.

5. vieta - Dvīņi. Audzina bērnus, uzskatot par vienlīdzīgiem sev

Māte Dvīne ir pārliecināta, ka bērni ir tādi paši cilvēki kā visi citi. Tikai mazi. Padomā tikai - katram ir savi trūkumi. Šī iemesla dēļ Dvīņi audzina bērnus, uzskatot viņus par vienlīdzīgiem sev.

Tas, protams, rada Dvīņiem zināmas grūtības, bet bērni ir neapšaubāmi laimīgi. Līdz brīdim, kamēr mammai nesāk raustīties acs plakstiņš un viņa neizlaiž ārā savu iekšējo “Bokas jaunkundzi”.

4. vieta - Vērsis. Brīnišķīgas mātes - viņām rūpes un stingrība ir līdzsvarā

Vērsim vien mazliet pietrūcis līdz goda pjedestālam - brīnišķīgas mātes, saprotošas, apzinīgas, dāsnas. Mātišķas rūpes un stingrība viņām ir līdzsvarā. Taču reizēm arī Vēršu mammām uznāk domas: “Vai es pārāk nelutinu savu bērniņu?” Kā viņš dzīvos pēc tam?" 

Tiesa, šīs šaubas ātri vien izplēn, un pēc tam Vērsis sāk nožēlot savu stingrību, savukārt atvase to nekavējas izmantot. Ja parasti no mātes labā noskaņojumā var izdīkt Makdonalda apmeklējumu, tad pēc strīda var droši prasīt ko vairāk. Tas nostrādās! 

3. vieta - Zivis. Pilnībā iegrimušas savā mātes misijā, un viņām viss izdodas lieliski

Mammu līderu trijnieku atklāj Zivis - mātes, kas pilnībā iegrimušas savā mātes misijā kā siltā okeānā. Zivtiņas ir tās pašas mātes, kuras, pirmo reizi paņēmušas mazuli uz rokām, viņu tur tā, it kā pirms tam būtu izaudzinājušas vismaz simts.

Viņām viss izdodas intuitīvi - viegli un pareizi. Viena problēma: Zivīm vienmēr ir sajūta, ka viņu mantinieku no visām pusēm apdraud ļaunas plēsējas haizivis, tāpēc kā mātes viņas ir diezgan nervozas. Taču bērnus tas īpaši iespaido: Zivis intuitīvi saprot, ka bērnus uztraukt ir kaitīgi.

2. vieta - Svari. Vienīgās mammas, kuras audzina bērnus pareizi

Sudraba medaļu un otro vietu ieņem Svari - vienīgās māmiņas, kuras audzina bērnus pareizi. Tas ir - ar savu pozitīvo piemēru. Tāpēc arī Svaru bērni ir lieliski audzināti, nevainojami pieklājīgi, gudri, erudīti un veiksmīgi savās bērnu nodarbēs.

Turklāt Svariem pašiem acu plakstiņš nekad neraustās. Kāds ir viņu noslēpums? Mūsu skaidrojums - vienkārši zvaigznes tā ir sastājušās. Un vēl arī mazliet vīna.

1. vieta - Vēzis. Bērni viņai ir patiesā dzīves jēga

Perfekta māte, īsts etalons. Bērni Vēzim ir patiesā dzīves jēga, un viss pārējais vairs nav svarīgi tajā brīdī, kad viņai rokās iedod zīdaini. Visu savu laiku, visu mīlestību un rūpes Vēzis atdos bērnam, turklāt rīkosies tik gudri, ka bērnu ar šo visu nenosmacēs. Līdz brīdim, kamēr Vēžu māmiņa nepiedzīvos briesmīgo triecienu, ko sauc par “bērns izaudzis”... Tā nudien mātēm Vēzītēm ir īsta traģēdija. 

Tāpēc Vēžu māmiņu bērni parasti agri sarūpē paši savas atvases. Tad viņi iemet tos grozā pie mammas durvīm un paši aizbēg, saucot: “Es esmu brīīīīvs, kā putns debesīs…”