Jauna, aizraujoša grāmata bērniem "Pasakas par Spociņu-Jociņu" (1. daļa)

Tā ir jauna mūsdienīgu pasaku grāmata ar krāsojamo zīmējumu pielikumu. Tai pievienota arī mūzikas skaņuplate ar šo pasaku lasījumiem, stāstu iestudējumiem un jautru dziesmiņu “Bur bur” par Spociņu-Jociņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spociņš-Jociņš radies kā pasaku tēls Rolandam Ūdrim auklējot meitiņu. Ivara Makstnieka mudināts, Spociņš-Jociņš turpināja rādīties Rolandam ceļojot ar Ilonu Balodi uz Ķīnu.
Šis kopdarbs aizsācies 2010.g. janvārī, bet tiks pabeigts varbūt tikai tad, ja Spociņš-Jociņš reiz beigs blēņoties. Atraktīvās ilustrācijas zīmējusi Austra Cukura, Slovēnijā dzīvojoša latviešu māksliniece.  
Teicējs Normunds Rutulis ticis aicināts ielasīt šīs reizēm sireāli draiskās pasakas. Tikmēr I.Makstnieks ietērpis Rolanda rakstus muzikālā pavadījumā, ierunājot pārējos tēlus (iesaistot arī savus tuviniekus).
Spociņš-Jociņš kļūs par draudzīgu palīgu bērna lasītprasmes attīstīšanā un nešaubīgi sagādās klausīties prieku un radīs vēlmi ātrāk iemācīties lasīt tiem, kas tikko sākuši to darīt.  
Labas atsauksmes jau saņemtas no pirmajiem recenzētājiem Ulda Rudaka un Viļa Lācīša.  Lācītis Spociņā-Jociņā atpazinis “interesantāko palaidni kopš Karlsona laikiem,” kamēr Rudaks saklausa Rutuļa balsī “miera sajūtu”, salīdzinot to ar dižā pasaku meistara Harija Misiņa teicēja talantu.
Mūzikas izdevniecnība “Plate” izdod “Pasakas par Spociņu-Jociņu” kā pirmo no iecerētās sērijas par šo dīvaino stāstu varoni.
Ar tipogrāfijas Dardedze Hologrāfija atbalstu, Spociņš-Jociņš gatavs doties pie saviem lasītājiem!

Reklāma
Reklāma