Bērni taisa biznesu! Iedvesmas stāsts

Ir viegli sūkstīties, ka nav darba, nav naudas un ka dzīvē vispār neiet. Tomēr dažreiz vajag pavisam nedaudz — mazu sapni, mazliet iedvesmas, nelielu uzdrīkstēšanos. Par savu pieredzi vairāk stāsta Skolēnu Mācību Uzņēmuma SIA KidCash dibinātājas Sandija, Kristiāna un divas Zanes.

Skolēnu Mācību uzņēmuma dibinātājas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skolēnu Mācību uzņēmuma dibinātājas.

Mēs mācāmies Madonas Valsts ģimnāzijā un šogad esam nodibinājušas pašas savu Skolēnu Mācību Uzņēmumu (SMU) SIA KidCash sadarbībā ar Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JAL), kas ir sabiedriskā labuma organizācija un biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. JAL ir kā tilts starp skolu un biznesa vides profesionāļiem un atspēriena punkts aktīvu un mērķtiecīgu jauniešu sasniegumiem.

 

Mūsu dibinātais SMU SIA KidCash un mēs ikvienam piedāvājam iespēju iepazīt un atpazīt Latvijas nacionālo valūtu, trenēt atmiņu un sacensības garu, un vienkārši labi pavadīt laiku, darot tik vienkāršu lietu kā spēlējot mūsu atmiņas spēli. Spēles materiāls var kalpot arī kā vēsturisks ieguldījums nākošajām paaudzēm par Latvijas naudas zīmēm.


Spēles uzdevums pavisam vienkāršs – katrā gājienā verot vaļā tikai divas kartiņas no 60, atrast divas vienādas monētas vai banknotes. Vienā spēles komplektā ietilpst visa pašlaik apgrozībā esošā Latvijas nauda, no 1 santīma līdz 500 latiem, ieskaitot visas lata monētas.
Mūsu ideja ir unikāla, un, lai arī pasaule ir pilna ar daudz un dažādām atmiņas spēlēm, Jūs vēl nebūsies redzējuši un spēlējuši mūsu spēli.

 

SKATIES BILŽU GALERIJU!

Reklāma
Reklāma


Sadarbībā ar JAL rudenī piedalījāmies izstādē – gadatirgū Ražots Latvijā 2010, kur trīs dienu laikā guvām iemaņas pārdošanā un pirmo reizi iepazīstinājām Latvijas publiku ar mūsu piedāvājumu. Pēc tam sekoja JAL tirdziņš Biznesa Augstskolā Turība. Neilgi pirms Ziemassvētkiem piedalījāmies Swedbank Ziemassvētku gadatirgū un Madonas Novada pašvaldības Ziemassvētku gadatirgū.


Šī gada 22.janvārī Madonas novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā norisinājās pirmais KidCash turnīrs. Spēles bija diezgan spraigas un dalībnieki pat tika novesti līdz asarām. Protams, bija arī uzvarētāji, jo pie mums neviens nav zaudētājs.

Pašlaik gatavojamies Starptautiskajam SMU festivālam Rīgā (10.-12.marts) un Starptautiskajam SMU gadatirgum – izstādei Bratislavā (28.-30.marts).

 

Spēli var iegādāties pie mums Madonā, zvanot pa tālruni +371 20200958 vai rakstot uz e-pastu kidcash@inbox.lv
Ja ir nepieciešamība, tad varam arī nogādāt uz citām pilsētām.

Ieskaties: http://kidcash.tumblr.com/