Foto: Serjoga, Maikliņš Natalija


Saulainais kēkss (gatavošana pa soļiem) 8

 23. janvāris 2011 9:00 Recepte


Sastāvdaļas (precizējumi): 100 g sviests istabas tempertūrā

ap 200 ml rīvēti burkāni
-1 citrona miziņa

biezpiens


-2 glāzes cukurs (glāze 250 ml)

-3 glāzes milti

Sviestu putojam ar cukuru, pievienojam biezpienu un pa vienai olas.Tad rīvētu miziņu vai vaniļas cukuru, burkānus, kas sarīvēti uz smalkās rīves un pienu.
Miltus sajaucam ar cepamo pulveri un iejaucam masā. Masa sanāk bieza, bet tekoša. Lejam formā un cepam 180 grādos 1 stundu. Lai virsa nepiedeg, apklājam ar foliju.
Redziet bildē -  es pieļāvu mazu kļūdu, pielēju pilnu formu un man mazliet pārgāja pāri cepoties. Jāpielej 1/3 formas.



Gatavais kekss mazliet apdega, bet nesatraucieties, tas tādēļ, ka man gāzes plīts veca, bez grādiem un nav kontrolējama. Tā kā nekas traks, jo tikai mazliet un tikai maliņas patumšas, bet ieksā - mmm, kas par gardumu!


Kekss iznāk ļoti gards, mitrs. No formas izņemt labāk, kad atdziest, jo silts, tas ir ļoti mīksts.


Pasniedzu ar saputotu skābo krējumu + cukurs+vaniļa + dekorācija, šokolādes graudiņi un cukura graudiņi.


Ja jums šķiet, ka burkāni neder, tad jūs kļūdaties. Nemaz nevar pateikt, ka te ir burkāni, bet tai pat laikā - garša neparasta, maiga, ļoti patīkama.

Burkāns pēc dabas ir salds, sulīgs un tādēļ ļoti labi der arī saldēdieniem. Manā recepšu krājumā jau rindā gaida arī ar ķirbi un sarkano bieti.



Labu apetīti!

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš Un Natalija, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībnieki

Sastāvdaļas

1. Olas
3 gab
2. Biezpiens
200 g
3. Burkāni
200 ml
4. Milti
3 glāzes
5. Sviests
100 g
6. Cukurs
2 glāzes
7. Piens
150 ml
8. Citrona miziņa vai vaniļa
9. Cepamais pulveris
10 g



8 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas