Vai Tu esi domājis par bērna adopciju?

Adoptēt pamestu bērnu – kādam šis ir sapnis no bērnības, citam – nesen dzimusi, tomēr mīļa doma. Itin bieži cilvēki nespēj sadūšoties adopcijai, jo uzskata to par birokrātiski sarežģītu procesu vai baidās no sabiedrībā plaši izplatītiem mītiem par bērnunama bērniem. 

Arī tie bērniņi, kas palikuši bez bioloģisko vecāku apgādības, ļoti vēlas uzaugt mīlošā ģimenē...

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Arī tie bērniņi, kas palikuši bez bioloģisko vecāku apgādības, ļoti vēlas uzaugt mīlošā ģimenē...

 

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv un Labklājības ministrija (LM) ir sagatavojuši piecus adopcijas jautājumiem veltītus videopadomus. To mērķis ir iedrošināt potenciālos bērnu adoptētājus un veicināt sabiedrības izpratni par adopcijas procesu.

 

Videopadomi, kas titrēti arī krievu valodā, ir pieejami mammamuntetiem.lv sadaļā Video padomi un LM interneta vietnē www.lm.gov.lv.

 

Videopadomos LM, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un bāriņtiesas speciālisti, kā arī psihoterapeits skaidro dažādus adopcijas procesa aspektus. Pieredzē dalās adoptēto bērnu un audžuģimeņu vecāki.

 

LM videopadomu veidošanas mērķis ir kliedēt mītus un stereotipus par it kā sarežģīto, ilgstošo un birokrātisko adopcijas procesu, kā arī veicināt izpratni un iedrošināt potenciālos adoptētājus izšķirties par labu bērna adopcijai. Uz to aicina videopadomi „Adopcija soli pa solim” un „Emocionālā sagatavošanās adopcijai”. Par valsts atbalstu un alternatīvām ģimenes aprūpes formām uzzināsi padomā „Kā pamestajiem bērniem palīdz audžuģimene un viesģimene”.

 

Reklāma
Reklāma

Vai bērnam atklāt, ka viņš ir adoptēts? – arī uz šo būtisko jautājumu videopadomos ir rodama atbilde, ko sniedz psihoterapeite Dace Blaževiča. Citā videopadomā savukārt apspriesti mīti par adoptētiem bērniem, piemēram, vai tiešām lielākais bieds, lai izšķirtos par sliktu adopcijai, ir bērna sliktie gēni? 

Skaties video padomu - Vai bērnam atklāt, ka viņš ir adoptēts? 

 

Plašāka informācija par adopciju un ar to saistītiem jautājumiem pieejama LM interneta vietnē, sadaļā „Adopcija” un mammamuntetiem.lv sadaļās Video padomi un Ģimene -> Adopcija

 

Vērtīgi!

Lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību audžuģimeņu kustībai,  3. jūnijā Vērmanes dārzā notiks pasākums/akcija “Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē”. Pasākuma laikā no pulksten 12.00 dažādās aktivitātēs interesenti varēs uzzināt daudz jauna par bērnu emocionālajām vajadzībām, audžuģimeņu kustību, kā arī iesaistīties radošās aktivitātēs, jo pasākums gaidāms kā skaisti ģimenes svētki. Pulksten 14.00 būs sirsnīgs koncerts “Maziņš notikums ar lielu sirdi”, kurā uzstāsies dziedošās ģimenes: Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Juris Kaukulis ar ģimeni, Sējānu ģimene. Mākslinieku vidū būs arī dziesminieks - audžutēvs Haralds Sīmanis un audžumamma Arta Šomase ar bērniem. Vairāk informācijas par pasākumu ŠEIT.