Kocēnu novada PII "Auseklītis" piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Kocēnu novada PII "Auseklītis" Rubenē, grupa "Odziņas" ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Konkursa dalībnieki raksta šādi: 

 

Uzmanīgi klausījāmies pasaku PLASTMASAS LIETUS par MĀKONĪTI un VĒJA PUTNU. Pēc tam audzinātāja, mums jautāja VAI MĒS ESAM REDZĒJUŠI, KA ĀRĀ DABĀ MĒTĀJAS KRĀSAINI PLASTMASAS GABALI? Jā, mēs esam redzējuši, bet paši gan tā nedarām, neko zemē nemetam, gluži pretēji, ja ieraugām, ko zemē nomestu, to paceļam un iemetam tuvākajā miskastē. Tajā pašā dienā, kad klausījāmies pasaku, mēs kopā ar audzinātājām un auklīti devāmies pārgājienā un līdzi ņēmām lielo maisu, kurā iemest, pa ceļam atrastos atkritumus. Mēs atradām vairākas plastmasas pudeles, alus bundžiņu un dažādus citus iepakojumus (tālumā uz lauka redzējām vēl vairākus krāsainas plastmasas izstrādājumus, kuriem mēs netikām klāt, cerams zemes saimnieks parūpēsies un tos savāks). Atpakaļceļā mēs ar savu maisu piestājām pie šķirojamo atkritumu konteinera un tajā izmetām plastmasas pudeles un alus bundžu, pārējos – nešķirojamos atkritumus iemetām atkritumu tvertnē pie bērnu dārza.


Kopš pasakas noklausīšanās ir pagājis, kāds laiks, bet bērni vēl joprojām ievēro zemē nomestos atkritumus, kurus cenšamies savākt un nogādāt līdz miskastei.


Kopā ar audzinātāju izveidojām divus darbiņus – vienā redzams bēdīgs koks, kurā saķērušies plastmasas gabaliņi, bet otrā priecīgs koks, kurš priecājas par veldzējošajām lietus lāsēm. 

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs