Vai klātienē var iegādāties apakšveļu, termozeķes vai ziemas kombinezonu bērnam?

Zeķu tirdzniecības atļaušana klātienē bija patīkama ziņa daudziem. Mammamuntetiem.lv lasītāji jautā – vai klātienē drīkst iegādāties apakšveļu vai termoveļu, un kā vislabāk iegādāties ziemas drēbes bērniem?

Lai arī klātienē nopērkamo preču klāsts ir paplašināts, ne apakšveļa, ne ziemas kombinezoni nav šajā paplašinātajā sarakstā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai arī klātienē nopērkamo preču klāsts ir paplašināts, ne apakšveļa, ne ziemas kombinezoni nav šajā paplašinātajā sarakstā

“Ziema ir pārsteigusi daudzus un, lai sportošana ārā būtu komfortabla, termoveļa ir ļoti nederīga. Vai valdības paplašinātais preču saraksts atļauj to iegādāties klātienē?” raksta kāda mamma. Cita mamma uztraucas, ka bērniem nav piemērota ziemas apģērba, lai dzīvotos laukā tik vēsos laika apstākļos, kādi ir tagad. Mammamunttiem.lv skaidro – ko no apģērba var iegādāties klātienē, bet ko nē?

Pārtikas veikalos – zeķes, cepures un cimdi

Ekonomikas ministrijas mājas lapā publicētais preču saraksts liecina, ka pirmās nepieciešamības preču saraksts ir paplašināts ar dažāda veida zeķēm un zeķbiksēm, (zeķbikses, garās zeķes, īsās zeķes un citādas zeķes, arī elastīgās zeķes ir nopērkamas, piemēram, zeķes slimniekiem ar paplašinātām vēnām); šallēm, lakatiem un tamlīdzīgiem izstrādājumiem, tai skaitā cepurēm un cimdiem.

Tomēr apakšveļa un arī termoveļa, kā arī cita veida apģērbi šajā paplašinātajā sarakstā nav. Kā skaidro Rimi  Latvija vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šakirova, no 12. janvāra Rimi veikalos no apģērba  ir iespējams iegādāties tikai cepures, cimdus un šalles, zeķubikses un zeķes, tostarp arī termozeķes. Savukārt termoveļu nevar iegādāties, jo apakšveļas tirdzniecība pagaidām nav atļauta. 

No 12. janvāra Rimi veikalos no apģērba  ir iespējams iegādāties tikai cepures, cimdus un šalles, zeķubikses un zeķes, tostarp arī termozeķes. Savukārt termoveļu nevar iegādāties, jo apakšveļas tirdzniecība pagaidām nav atļauta. 


Ziemas drēbes – internetā nopirkt var, bet jāgaida piegāde
Tāpat daudzus vecākus nodarbina jautājums, kur iegādaties siltāku ziemas apģērbu bērniem – aukstais laiks un sniegs uznāca pēc tam, kad tirdzniecības ierobežojumi jau bija stājušies spēkā. Viens variants ir, protams, iegādāties apģērbus internetā. Taču cik tas būs ātri? Lindex Latvija mārketinga vadītāja Ilze Rubene stāsta, ka piegādes laiks, pasūtot apģērbus internetā, var aizņemt 1,5–2 nedēļas no pasūtīšanas brīža. Tas ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem – gan no pasūtījumu skaita interneta vietnē, gan no piegādes kompāniju noslogotības. Lindex pārstāve arī norāda, ka uzņēmums ir pagarinājis iegādāto preču atgriešanas periodu līdz 60 dienām gan tiešsaistē, gan veikalos, taču, ja ir vēlēšanās saņemto apģērbu samainīt pret cita izmēra apģērbu, pagaidām, kamēr Lindex apģērbu veikali Latvijā ir slēgti Covid-19 ierobežojumu dēļ, iegādātās preces nav iespējams samainīt.  

Mammamuntetiem.lv novēroja, ka, noformējot apģērba pirkumu veikalā "H&M", piegādes laiks tiek piedāvāts līdz 7 darba dienām. Savukārt populārākajos interneta pārtikas preču veikalos (rimi.lv un barbora.lv) ziemas apģērbu iegādāties nav iespējams.

 

Reklāma
Reklāma

Piegādes laiks, pasūtot apģērbus internetā, var aizņemt 1,5–2 nedēļas no pasūtīšanas brīža.


Iegādāties no citiem vecākiem
Protams, atliek arī variants iegādāties ziemas apģērbu kādā no vietnēm, kur vecāki pārdod savu izaugušo bērnu apģērbus, kas tiem vairs neder. Tikai atkal atklāts paliek jautājums – cik ātri būs iespējams saņemt šo apģērbu. Divu bērnu māmiņa Baiba portālam Mammamuntetiem.lv stāsta, ka apģērbu saviem bērniem regulāri pērk no citām mammām un tur problēmu neredz: “Es vienmēr jau laikus, kad tuvojas ziema, izvēlos kādā no sludinājumu portāliem vai savas pilsētas māmiņu Facebook grupām ziemas apģērbus saviem bērniem. Tā kā bērni man ir mazi, ir diezgan ērti viņiem nopirkt drēbes attālināti. Ja būtu lielāki bērni, iespējams, ka būtu grūtāk – kaut kas no manis pirktā viņiem nepatiktu vai neatbilstu gaumei. Tagad velk visu, ko pērku, ka tikai silti.”

Jau ziņots, ka līdz 25.janvārim tirdzniecības pakalpojumus klātienē sniegs aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, optikas veikali, degvielas uzpildes stacijas. Darbosies arī tirdzniecības vietas, kurās drīkst tirgot noteiktu produktu grupas - pārtikas preces, higiēnas preces (saskaņā ar sarakstu) pirmās nepieciešamības saimniecības preces (saskaņā ar sarakstu) mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus, dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, kā arī ziedus.