Cilvēki neizpratnē: daļa ģimenes ārstu iesaka nogaidīt ar vakcinēšanos pret Covid-19

Līdzko bija pieejamas Covid-19 vakcīnas, kāds RīgaTV 24 raidījuma "Uz līnijas" skatītājs pieteicies vakcinēties Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, taču pēc kāda laika saņēmis zvanu, kurā mediķis, pēc iepazīšanās ar pacienta veselības vēsturi, ieteicis nogaidīt.
Daļai ārstu ikdienas darbā nav pieredzes ar vakcināciju pret Covid-19, tāpēc tiek ieteikts nogaidīt.

FOTO: Shutterstock.com

Daļai ārstu ikdienas darbā nav pieredzes ar vakcināciju pret Covid-19, tāpēc tiek ieteikts nogaidīt.

Saņemtie zvani no raidījuma skatītājiem liecina, ka šis nav vienīgais tāds gadījums, un daļa ģimenes ārstu saviem pacientiem iesaka nesteigties ar vakcināciju pret Covid-19.  

Imunizācijas valsts padomes loceklis un ģimenes ārsts Ainis Dzalbs saka: “Tādi gadījumi ir dzirdēti. Maz ticams, bet, iespējams, zvanītājam ir kādas veselības problēmas, kuru dēļ ir jānogaida. Taču tie stāsti, kas tiek piesaukti, piemēram, jānogaida, kamēr kāda slimība stabilizējas, kamēr tiek lietoti kādi medikamenti vai citi iemesli, tie absolūti nav pamatoti, lai vilcinātu vakcināciju. Tiklīdz iespējams, noteikti dodaties saņemt poti!” 

Ainis Dzalbs norāda, ka daļa ģimenes ārstu savā ikdienas darbā nesaskaras ar vakcināciju pret Covid-19, tāpēc viņiem nav pieredzes un varbūt pat zināšanu šajā jautājumā, un šiem ārstiem drošāk liekas nogaidīt.

Reklāma
Reklāma