Sabiedrību aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bēgļu bērniem

Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar kustību “Gribu palīdzēt bēgļiem” un Latvijas Sarkanais Krusts jau piekto gadu aicina sabiedrību iepriecināt Latvijā dzīvojošos bēgļu un patvēruma meklētāju bērnus ar Ziemassvētku dāvanām. Šogad plānots sagādāt dāvanas bērniem no Afganistānas, Baltkrievijas, Irākas, Krievijas, Sīrijas un Turcijas.

Arī bēgļu bērni no citām valstīm svētkos gaida uzmanību un dāvaniņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī bēgļu bērni no citām valstīm svētkos gaida uzmanību un dāvaniņas.

Zahidam (14 gadi), kā jau daudziem viņa vecuma jauniešiem, ļoti patīk spēlēt futbolu. Kad viņam bija tikai 12 gadi, viņš ieradās Latvijā kopā ar tēti no Afganistānas, bēgot no iesaukšanas karadienastā. Tēvs vēlējās paglābt savu dēlu no kara, meklējot drošu un bērnam saudzīgu vidi. Dzimtenē palika Zahida mamma un māsas, kuras viņš ļoti mīl un vēlas atkal satikt. Zahids mācās vidusskolā Rīgā un brīvi pārvalda latviešu valodu.

Ļena (8 gadi), Igors (4 gadi) un Aleksandrs (3 gadi) Latvijā ieradās kopā ar vecākiem no Krievijas, kur viņu ģimene tika vajāta reliģiskās pārliecības dēļ. Iegūstot mājas Latvijā, Ļena sāka mācīties skolā un ātri apgūt latviešu valodu, bet brāļi tikmēr ar prieku uzsākuši gaitas vietējā bērnudārzā. Latvijā neatsveramu palīdzību sniedza arī vietējā reliģiskā kopiena, palīdzot iedzīvoties. 

Alarai (16 gadi) un Asli (9 gadi) patīk mācīties un padodas ļoti ātri apgūt jaunas zināšanas. Viņas kopā ar mammu un tēti ieradās Latvijā no Turcijas, bēgot no pastāvošās varas veiktās vardarbības, tostarp pret mierīgajiem valsts iedzīvotājiem. Ģimene ir labi iejutusies Latvijā un aktīvi piedalās dažādos pasākumos, kurus organizē gan skola, gan Latvijas Sarkanais Krusts un kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem”.

Tie ir daži no bērnu stāstiem, kuri nonākuši Latvijā un veido šeit savu dzīvi. Kā norāda labdarības akcijas organizatori, mērķis ir radīt svētku sajūtu bērniem, kuri šos svētkus svin sev varbūt vēl ne tik pazīstamā vidē. “Vēlamies iepriecināt un iedrošināt bērnus, kuri savā īsajā mūžā, iespējams, piedzīvojuši vairāk nekā lielākā daļa no mums – pieaugušajiem un, neskatoties uz pārdzīvoto, saglabājuši savu prieku un sajūsmu par brīnumu. Turklāt šī ir lieliska iespēja mums dalīties ar savu kultūru un Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām,” skaidro Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce. 

Labdarības akcija norisināsies līdz 16.decembrim. Bērni dāvanās visvairāk priecāsies saņemt spēles, grāmatas, rotaļlietas, lelles, siltas drēbes, zīmuļus un flomāsterus, saldumus un sporta piederumus. Plašāka informācija par dāvanu nodošanu, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, meklējama Sabiedrības integrācijas fonda mājaslapā.

Reklāma
Reklāma