Saņēmu uzaicinājumu no dārziņa, kurā bērnu laist nevēlos. Vai varu saglabāt rindu citā?

Bieži vien uzaicinājumu uz bērnudārzu vecāki gaida ar lielu nepacietību – būs, nebūs? Tomēr reizēm situācija mainās, un uzaicinājums pienāk no dārziņa, kurš vairs vecākiem nav aktuāls, nav pa ceļam vai varbūt neapmierina. Vai, atsakoties no viena dārziņa, iespējams saglabāt rindu citā Rīgas pašvaldības pirmsskolā?

Ja bērns ir reģistrēts vēl citos dārziņos, atsakoties no viena, var saglabāt rindu citā

FOTO: Shutterstock.com

Ja bērns ir reģistrēts vēl citos dārziņos, atsakoties no viena, var saglabāt rindu citā

Situāciju Mammamuntetiem.lv skaidro Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu koordinatore Sarmīte Baltmane.

Ja bērns ir reģistrēts rindā vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs, tad pēc uzaicinājuma saņemšanas vecāki var atteikties no šī piedāvājuma, ja to nevēlas izmantot, un nezaudēt rindu. Rindu iespējams saglabāt pie nosacījuma, ja elektroniskajā datubāzē tas nav vienīgais bērnudārzs, kurā bērns ir pieteikts. Rinda uz pārējiem bērnudārziem tiek saglabāta, un vecāki var reģistrēties uz vēl vienu – citu bērnudārzu. Vienlaikus bērns var stāvēt rindā ne vairāk kā trijos Rīgas pašvaldības bērnudārzos. 

Tāpat, atsakoties no uzaicinājuma pašvaldības dārziņā, vecāki var turpināt saņemt līdzfinansējumu par privātās pirmsskolas iestādes pakalpojumiem, ja privātā pirmsskolas izglītības iestāde ir noslēgusi līgumu ar Izglītības, kultūras un sporta departamentu, un par bērnu līdz šim ir maksāts līdzfinansējums. Tas ir pie nosacījuma, ja nav mainīta dzīves vietas deklarācija ārpus Rīgas administratīvās teritorijas, un ievēroti nosacījumi, ko paredz Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”.

Reklāma
Reklāma

Atšķirīga situācija būs, ja vecāki atteiksies no uzaicinājuma pašvaldības pirmsskolā un vēlēsies saņemt sertificētas auklītes pakalpojumu. Šādā gadījumā Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.204 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu privātam bērnu uzraudzības pakalpojumam” nosaka, ka līdzfinansējuma izmaksa tiek pārtraukta pēc 30 dienām no uzņemšanas datuma, ja bērnam ir piedāvāta vieta pašvaldības izglītības iestādē.

 Saraksts ar pašvaldības līdzfinansētās privātās izglītības iestādēm pieejams šeit.