Zināmi konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019" finālisti

Šā gada 14. novembrī ir noslēgusies konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” otrā kārta. Konkursa vērtēšanas komisija ir nosaukusi desmit pašvaldības, kas pretendē uz konkursa uzvarētāja titulu:  Grobiņas, Stopiņu, Ādažu, Cēsu, Smiltenes, Ludzas, Līvānu, Iecavas, Krustpils novadi un Ventspils pilsēta. 

Par ģimenēm draudzīgām pašvaldībām!

FOTO: Shutterstock.com

Par ģimenēm draudzīgām pašvaldībām!

Konkursa otrajai kārtai tika izvirzītas 25 pašvaldības (piecas no katra plānošanas reģiona), ņemot vērā iedzīvotāju balsojuma rezultātus, pašvaldību atbalstu ģimenēm ar bērniem, pašvaldību administratīvos datus, dzimstības datus un pašvaldību iesaistīšanos konkursa informatīvajā kampaņā.

Konkursa otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija iepazinās ar katras pašvaldības konkursa pirmās kārtas vērtēšanas rezultātiem, izvērtēja papildu sniegto informāciju par katras pašvaldības nodrošinātajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem un izskatīja balsojuma ietvaros iedzīvotāju sniegtos komentārus. Trešajai kārtai, atbilstoši konkursa vērtēšanas komisijas individuālajam vērtējumam, tika nominētas divas pašvaldības katrā plānošanas reģionā, kas ieguvušas augstāko punktu skaitu.


Konkursa trešajai kārtai nominētās pašvaldības:

  • Kurzemes plānošanas reģionā Grobiņas novads un Ventspils pilsēta
  • Zemgales plānošanas reģionā Iecavas  novads un Krustpils novads 
  • Rīgas plānošanas reģionā Ādažu novads un Stopiņu novads
  • Vidzemes plānošanas reģionā Cēsu novads un Smiltenes novads
  • Latgales plānošanas reģionā Ludzas novads un Līvānu novads
Reklāma
Reklāma


Laika posmā no 25. novembra līdz 5. decembrim norisināsies konkursa trešā kārta, kurā konkursa vērtēšanas komisija klātienē apmeklēs katru no desmit nominētajām pašvaldībām. Vērtēšanas komisijas locekļu klātienes vizītē pašvaldībām ir jānodrošina prezentācija, kas pamato tās atbilstību ģimenei draudzīgākās pašvaldības titulam, papildu tam nodrošinot vismaz vienas ģimenei draudzīgas vietas/objekta apskati vai piedalīšanos ģimeņu pasākumā, kā arī iespēju robežās nodrošinot kādas izglītības iestādes ēdnīcas (ēdināšanas vietas) apmeklēšanu. Rezultātā konkursa vērtēšanas komisijas locekļi sniegs individuālu vērtējumu, pēc tā tiks noteikts vidējais vērtējumu katrai pašvaldībai. Par uzvarētāju katrā pašvaldību grupā kļūs pašvaldība ar augstāko vidējo vērtējumu.



Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī svinīgajā pasākumā. Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” rezultātā tiks noteiktas piecas ģimenēm draudzīgākās pašvaldības – pa vienai katrā no plānošanas reģioniem. Tās saņems naudas balvu 15 000,00 EUR apmērā. Tiks noteikta arī “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019”, kas iegūs naudas balvu 25 000,00 EUR apmērā. Komisija var noteikt papildu nominācijas kādā no pakalpojumu grupām, kas tiek vērtētas konkursa ietvaros. Papildu naudas balvas nominācijās paredzētas vismaz 15 000,00 EUR apmērā. Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.
Vairāk informācijas par konkursu: www.vietagimenei.lv