Visā Eiropā vairs nedrīkstēs lietot "WhatsApp" tie, kas jaunāki par 16 gadiem

Saziņas aplikācija "WhatsApp" līdz 16 gadiem palielinājusi minimālo vecumu lietotājiem Eiropas Savienībā (ES), kur nākammēnes stāsies spēkā jauna personu datu aizsardzības regula.

FOTO: Shutterstock.com

Pilnveidojot savus lietošanas nosacījumus, "WhatsApp" norādīja, ka ārpus ES minimālais vecums lietotājiem paliks 13 gadi.

"Ja jūs dzīvojat valstī Eiropas reģionā, jums jābūt vismaz 16 gadus vecam vai vecākam, lai izmantotu mūsu pakalpojumus," informēja "WhatsApp".

"WhatsApp" blogā norādīts, ka aplikācija gatavojas Vispārējai datu aizsardzības regulai, kas ES stāsies spēkā 25.maijā. Saskaņā ar šo regulu bērniem jābūt vismaz 16 gadus veciem, lai viņi varētu dot atļauju izmantot savus personas datus.

 

Visgrūtākajā situācijā pašlaik ir 13 līdz 15 gadu veco bērnu vecāki, kuriem vispār nav skaidrs, kā viņiem būtu jākontrolē šo prasību ievērošana.

 

"Nākamajā mēnesī Eiropas Savienība modernizēs savus privātuma noteikumus, lai panāktu lielāku caurspīdīgumu tajā, kā internetā tiek izmantota cilvēku informācija," paziņoja "WhatsApp".

Reklāma
Reklāma

""WhatsApp" pilnveidos savus pakalpojuma nosacījumus un privātuma politiku tur, kur stāsies spēkā Vispārējā datu aizsardzības regula," paziņoja "WhatsApp", taču neatklāja, kā plāno īstenot šīs izmaiņas.

"Childnet International" vadītāja Vailda Gārdnere, kas ir arī Facebook datu drošības padomes locekle, norādījusi, ka visgrūtākajā situācijā pašlaik ir 13 līdz 15 gadu veco bērnu vecāki, kuriem vispār nav skaidrs, kā viņiem būtu jākontrolē šo prasību ievērošana.

Uzņēmums "Facebook", kam pieder "WhatsApp", arī solījis mainīt savus noteikumus attiecībā uz personas datu aizsardzību, lai darbotos saskaņā ar Vispārējo datu aizsardzības regulu. Kā praktiski notiks šo noteikumu ievērošana, pašlaik nav skaidrs. Uzņēmums neatklāj, vai plāno veikt datu salīdzināšanu, izmantojot arī FaceBook un Instagram kontos pieejamo informāciju.

Taču "Facebook" atšķirībā no "WhatsApp" plāno attiecināt jaunos noteikumus uz lietotājiem visā pasaulē.
 

 

Informācija no Kasjauns un Bbc.com