Speciāliste: Liepājas pedofilijas lietas spriedums obligāti jāpārsūdz, tas ir acīmredzami netaisnīgs

"Spriedums noteikti ir jāpārsūdz, jo tas ir acīmredzami netaisnīgs attiecībā pret cietušo bērnu," portālam Mammamuntetiem.lv viedokli pauž Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.

 

Pieradījumi liecina, ka meitenei faktiski nebija iespēju no vardarbības izvairīties, un pārdzīvotā sekas var būtiski ietekmēt bērna turpmāko dzīvi.

FOTO: Shutterstock.com

Pieradījumi liecina, ka meitenei faktiski nebija iespēju no vardarbības izvairīties, un pārdzīvotā sekas var būtiski ietekmēt bērna turpmāko dzīvi.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa uzskata, ka spriedums Liepājas pedofilijas lietā noteikti ir jāpārsūdz, jo tas ir acīmredzami netaisnīgs attiecībā pret cietušo bērnu, jo nav ņemts vērā tas, ka seksuālā vardarbība veikta pret pavisam mazu bērnu, notikusi vairāku gadu garumā, varmākas ir bijuši bērnam tuvi cilvēki un līdz ar to bērnam faktiski nebija iespēju no vardarbības izvairīties, un pārdzīvotā sekas var būtiski ietekmēt bērna turpmāko dzīvi. To apstiprina fakts, ka virsprokurors jau ir iesniedzis protestu par spriedumu un pārsūdzību gatavo arī bāriņtiesa.

 

Būtiska ir sociālās rehabilitācijas nodrošināšana bērnam, kurš ir cietis no seksuālās vardarbības vai no netiklu darbību veikšanas no pieaugušā puses.

 

Tāpat speciāliste norāda, ka būtiska ir sociālās rehabilitācijas nodrošināšana bērnam, kurš ir cietis no seksuālās vardarbības vai no netiklu darbību veikšanas no pieaugušā puses. Bērnam, kas cietis no vardarbības, tajā skaitā seksuālas izmantošanas valsts nodrošina sociālo rehabilitāciju, kas ietver gan uzturēšanos krīzes centrā, kuras laikā bērns saņem dažādu speciālistu konsultācijas, gan psihologa konsultācijas dzīvesvietā. Beidzoties šai rehabilitācijai, krīzes centrs vai psihologs sagatavo rekomendācijas pašvaldības sociālajam dienestam par to, kāds atbalsts cietušajam bērnam  turpmāk nepieciešams.

Reklāma
Reklāma

 

 

Jau iepriekš ziņojām, ka Liepājas tiesa diviem pedofiliem - tēvam un dēlam - Jevgeņijam un Oļegam Smirečanskiem, kuri vairākus gadus seksuāli izmantojuši mazu meitenīti no piecu līdz desmit gadu vecumam, piespriedusi vien pārsimts stundu piespiedu darbu, policijas uzraudzību uz gadu un dažu simtu eiro soda naudu.