Rīgas Starptautiskais kino festivāls meklē jaunos kino ekspertus!

Brīnišķīga iespēja 7 līdz 18 gadus veciem bērniem un jauniešiem kļūt par žūrijas locekli Rīgas Starptautiskā kino festivāla Bērnu un jauniešu filmu programmai un ne tikai noskatīties festivāla filmas, bet arī iegūt lielisku pieredzi. 

Dāņu filmas Skudrupuika (Antboy) publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dāņu filmas "Skudrupuika" (Antboy) publicitātes foto.

Vai tev patīk kino? Vai esi 7 – 18 gadus jauns? Vēlies noskatīties un vērtēt aizraujošas bērnu un jauniešu filmas?  Gribi iegūt jaunus draugus, kam arī hobijs ir kino skatīšanās? Piesakies dalībai Rīgas Starptautiskā kino festivāla Bērnu un jauniešu filmu programmas žūrijā.

KONKURSS PAR DALĪBU ŽŪRIJĀ
Bērnu žūrija (7 – 12 gadi): izdomā un ilustrē nosaukumu Rīgas Starptautiskā kino festivāla Bērnu un jauniešu filmu programmai 


Jauniešu žūrija (13 – 18 gadi): gaidīsim rakstisku, foto vai videoversiju par tavu mīļāko filmu!
Konkursa darbus līdz 10. novembrim sūti uz: info@rigaiff.lv 


(ja esi sagatavojis video – ievieto to Youtube un atsūti mums saiti uz to)


Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv un https://www.facebook.com/RigaIFF 

 

Rīgas Starptautiskā kino festivāla bērnu un jauniešu filmu programma

No 2. līdz 12. decembrim Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Rīgas SKF) ietvaros tiks izrādīta vērienīga bērnu un jauniešu filmu programma - šoreiz tās fokusā Igaunija un Ziemeļvalstis. Saturiski daudzveidīgā programma tiek veidota tā, lai aptvertu skatītājus plašā vecuma grupā. 

 

Reklāma
Reklāma

Tā, piemēram, animācijas īsfilmu programmā pirmsskolas vecuma bērniem tiks apkopotas kā pašmāju tā igauņu iemīļotās leļļu un plastilīna tehnikā veidotās filmas. Savukārt kinomīļiem jau sākumskolas vecumā piedāvātā programma ietvers pazīstamā un viena no atzītākajiem šābrīža zviedru režisoriem, Lūkasa Mudisona jaunāko lenti Mēs esam labākie! (We Are the Best!), kas tikko kā izvirzīta Eiropas Kinoakadēmijas balvas nominācijai. Mudisona lente ir dzīvespriecīgs un enerģisks vēstījums par tīņu gadiem astoņdesmito gadu Stokholmā. Bērnu programmā arī labestīgi humoristiskā versija par Holivudas supervaroņu žanru  - dāņu Skudrupuika (Antboy); lentes galvenais varonis ir 12 gadus vecais Pelle, kurš atrod unikālu veidu kā likt skolasbiedriem pārstāt viņu apcelt. Līdzīgi šai filmai, festivāla programmas veidotāji ir atlasījuši kinodarbus, kas ar rotaļīgām un humoristiskām tēmām nepiespiesti apspriež saistošas un aktuālas tēmas, kā, piemēram, savstarpējās iecietības veicināšanu, izpratni par godīgumu un, protams, jaunatklājumus.

FOTO: Filmas "Ziloņa smagumā" (The Weight of Elephants) publicitātes foto.

 

Savukārt jauniešiem orientētā programmas sadaļa piedāvās pēdējo gadu Ziemeļvalstu kinodarbus skatītājiem jau sākot no pamatskolas vecuma. Izvēloties sižetiski spēcīgus darbus, festivāla veidotāji tic, ka šī programma, lai gan fokusējas uz jaunāko kinoskatītāju paaudzi, būs saistoša arī citu vecuma grupu kinomīļiem. Tā, piemēram, ir iecerēts rādīt islandiešu režisora Ragnara Bragasona 2013. gada pērli, filmu Metāliste (Metalhead) - emocionāli jaudīgu personisko un ģimenes drāmu par spēju sadzīvot ar smagu zaudējumu. Tāpat, Rīgas SKF uz pašmāju ekrāniem decembrī nogādās Daniela Borgmana poētisko drāmu Ziloņa smagumā (The Weight of Elephants) - prestižajā Berlīnes kinofestivālā pirmizrādītu poētisku vēstījumu par desmitgadīga zēna pasaules skatījumu, ģimenes grūtību parvarēšanu un pirmo draudzību. Pēc atzinīgi novērtēta seansa vasarā, decembrī būs no jauna iespējams redzēt laikmeta drāmu Māceklis (The Disciple) - šī lente pērn tika izvēlēta kā Somijas izvirzītā kandidāte Oskara nominācijai. Festivāla programmas ietvaros netiks aizmirsts arī par pozitīvu un gudru izklaidi, tiks demonstrētas arī svaigākās Ziemeļvalstu komēdijas, īpaši orientētas pusaudžiem. 

 

Jāpiebilst, ka viens no būtiskākajiem Rīgas SKF mērķiem, ir piedāvāt kvalitatīvu un jēgpilnu Eiropas alternatīvu pašreizējam filmu piedāvājumam, kurā pārsvarā dominē Holivudas ražojumi, liekot skatītājiem ne tikai aizdomāties, bet arī iepazīt būtiskākos kino veikumus no vietēja reģiona.