Šogad uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši jau 109 cilvēki; tendence ir negatīva

Vakar ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši kārtējie divi cilvēki, un kopējais bojā gājušo cilvēku skaits sasniedzis 109, kas ir par 14 cilvēkiem vairāk nekā tādā pašā laika periodā pērn. Pieaudzis ir arī ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros cietuši cilvēki. Šogad reģistrēti 2053 šādi negadījumi, kas ir par 106 vairāk nekā pagājušajā gadā. 

Tik nepatīkumus skatus policistiem nākas piedzīvot teju katru dienu.  Valsts policijas foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tik nepatīkumus skatus policistiem nākas piedzīvot teju katru dienu. Valsts policijas foto.

 

Vakar ap plkst.00.47 Dobeles novada Jaunbērzes pagastā notika automašīnu "Opel Combo" un "Nissan Qashqai" frontālā sadursme. Negadījuma rezultātā bojā gāja vienas automašīnas pasažieris – 1987.gadā dzimis vīrietis. Slimnīcā nogādāts vienas automašīnas vadītājs - 1995. gadā dzimis vīrietis un 1991. gadā dzimis pasažieris. Cietis arī 1961. gadā dzimis vīrietis. Ceļu satiksmes negadījuma apstākļi tiek noskaidroti.

 

Savukārt Jaunpiebalgā, Gaujas ielā ap plkst.8.35 1950.gadā dzimis vīrietis, vadot motorolleru "Honda", neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā lēzenā ceļa līkumā netika galā ar motorollera vadību un iebrauca kokā. Vīrietis notikuma vietā gāja bojā. Negadījuma apstākļi tiek noskaidroti. Tāpat tiks noskaidrots, vai vīrietis pie stūres nav sēdies reibumā.

Reklāma
Reklāma

 

Valsts policija kārtējo reizi aicina iedzīvotājus ne vien ievērot ceļu satiksmes noteikumus, bet arī, sēžoties pie transportlīdzekļa stūres, būt atbildīgiem un saprātīgiem. Tāpat policija aicina arī līdzcilvēkus nepalikt vienaldzīgiem un nepieļaut vadītāju sēšanos pie stūres reibumā.