Nākamnedēļ ziemas salu varēs izjust pamatīgi

Šodiena vēl solās būt salīdzinoši silta, taču jau naktī uz svētdienu Latvijā sagaidāma ziemas iestāšanās, arī lietus pāries sniegā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Diezin, vai šādu skatu šoziem redzēsim?

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Diezin, vai šādu skatu šoziem redzēsim?

 

Sestdien, 11.janvārī, no rietumiem Latvijas teritorijai pietuvosies jauns ciklons. Iepriekš šī ciklona trajektoriju prognozēja vairāk uz dienvidiem, līdz ar to jau sestdien mūsu reģionā būtu bijusi iespēja ienākt aukstajām gaisa masām. Tomēr, ciklona centram pārvietojoties pāri Latvijai, sesdiena vēl būs silta - gaisa temperatūra vēl gaidāma 0...+5 grādu robežās, līs, gaidāms arī slapjš sniegs, vietām sniegs.

Tikai svētdien, ciklonam atkāpjoties uz dienvidaustrumiem, vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem, un Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - sagaidāma ziemas iestāšanās. Dienas gaitā gaisa temperatūra pazemināsies un sāks piesalt. Jau naktī uz svētdienu ziemeļu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5° un lietus pāries sniegā.

Uzmanību autovadītāji - pēc intensīva lietus iepriekšējās dienās, gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādu atzīmes, uz ceļiem veidosies apledojums!

Reklāma
Reklāma

Darba nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijas teritorijā turpinās pazemināties un naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -10° atzīmei.

Otrdien vējš pakāpeniski pierims un mitēsies nokrišņi, jo laika apstākļus noteiks anticiklons, kas no Skandināvijas pussalas virzīsies uz ziemeļaustrumiem. Nedēļās otrajā pusē naktīs, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, temperatūra pazemināsies vēl vairāk, vietām sasniedzot -14 grādus. Dienā galvenokārt tā saglabāsies -3...-8° robežās.

Darba nedēļās  nogalē no dienvidrietumiem Latvijai pietuvosies nokrišņu zona, kas atnesīs sniegu - pakāpeniski pieaugs sniega segas biezums, jo iestājoties salam, svētdien un pirmdien snigs salīdzinoši vēl maz.