Ielās haoss - cits gonko; cits knapi ripinās

Sestdienas rīts Rīgā atkal sācies ar stihiju - nez kāpēc februārī uzsnidzis sniegs! Sinoptiķi jau visu nedēļu daudzināja, ka naktī uz sestdienu gaidāms putenis, bet kur nu... atbildīgie par sniega tīrīšanu ielās jau tādām "muļķībām" netic.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

 

Šorīt ap plkst.10.30 man bija nepieciešams izbraukt ar automašīnu - jābrauc līdz Ulbrokai no Pārdaugavas otra gala. Vēl nebiju paraudzījusies pa logu, kad sapratu - sasnidzis sniegs, jo sētnieki čakli tīrīja ietves. Labi, ka kāds vēl kaut ko tīra!

Tā kā man konkrētā laikā bija paredzēta tikšanās, jau savlaicīgi ierēķināju papildu laiku - spēkrata notīrīšanai, auto iesildīšanai. Bet, vai man varēja ienākt prātā, ka Rīgas lielās ielas vispār neviens nav tīrījis!

Jau izbraucot no pagalma, sapratu, ka ātri uz priekšu netikšu. Pamazām pieradu un pamanīju, ka lielākā daļa šoferīšu šodien brauc pavisam gausi un prātīgi. Tomēr daži steidz izbaudīt šo vājprātu pilsētas ielās un speciāli slidina automašīnu. Viens šāds trakulis tomēr nepēja savaldīt savu auto un ietriecās visai lielā kupenā, ko jau sētnieki bija sastūmuši. Nezinu, kā un vai tika ārā, jo redzēju to garāmbraucot. Vēl pāris šādus dauzoņas redzēju, kad tie par mata tiesu neietriecās citās mašīnās, kas uz priekšu ripinājās ātra gliemeža tempā.

Laikam pašai acis bija aizputinātas, ka nepamanīju tos notīrītos ceļus. Toties pilsētas centrā redzēju dažas mazās avārijas.

Līdz centram nevienu sniega tīrāmo mašīnu neredzēju, arī tālāk ne. Izskatījās, ka nedaudz tīrīts bija Vanšu tilts un A.Deglava ielas tilts, kā arī Brīvības iela pašā centrā, pārējās lielās ielas tīrītājus nebija redzējušas.

Pirmo greideri pamanīju Dreiliņos, tur tiešām viss ceļš tīrs. Atpakaļ uz Rīgu no Ulbrokas braucu ap plkst.14, un tad atkal līdz Pārdaugavai Rīgā redzēju tikai divas sniega tīrīšanas mašīnas.

Reklāma
Reklāma

Lasu citus portālus, kuros jau izpaudušies pašvaldības dienesti, apgalvojot, ka visas sniega mašīnas strādā, un darbs notiek jau no 1 naktī.

Laikam pašai acis bija aizputinātas, ka nepamanīju tos notīrītos ceļus. Toties pilsētas centrā redzēju dažas mazās avārijas.

Atliek cerēt, ka atbildīgie dienesti tomēr vairāk noticēs meterologu prognozēm.

Brauciet uzmanīgi!

Autore: Aija Rutka, mammamuntetiem.lv redaktore.

Foto autors: Edijs Pālens.