Viena skaistuma diena ar 4 procedūrām tavai ādai. Dari kopā ar labāko draudzeni

Āda ir dvēseles atspulgs. Tāpēc ādas kopšana ir arī dvēseles kopšana, nodrošinot vispārēju labsajūtu. Atalgojums vienmēr ir lielisks izskats. Izbaudi reizi mēnesī pilnīgi dabiskas skaistumkopšanas dienas - varbūt kopā ar labāko draudzeni. Veselīgi sārtai ādai pamēgini šādu pilnvērtīgu baudpilnu programmu.

Palutini savu ādu vismaz reizi mēnesī. Un varbūt vērts šādu skaistumkopšanas kūri sarīkot kopā ar labāko draudzeni? Foto: Andris Jermuts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Palutini savu ādu vismaz reizi mēnesī. Un varbūt vērts šādu skaistumkopšanas kūri sarīkot kopā ar labāko draudzeni? Foto: Andris Jermuts.

1.Attīrošā komprese ar rožu tēju:

2 ēdamkarotes kaltētu vai 4 ēdamkarotes svaigu rožu ziedlapiņu pārlej ar 1/4 l verdoša ūdens, uzliek vāku un attsāj ievilkties 10 minūtes, tad nolej. Auduma salveti iemērc siltajā tējā, nospiež un liek uz sejas U burta formā. Neapsegta paliek mute, deguns un acis. Pēc 10 minūtēm kompresi noņem. Tā ir maiga attīrīšana, kas atver poras. Šāda kompreses piemērota jebkuram ādas tipam, tai ir antiseptiska, attīroša, kopjoša un savelkoša iedarbība.

2. Attīrošs pieniņš jebkuram ādas tipam:

50 ml trekna piena, 2 tējkarotes greipfrūtu sulas un 1 tējkaroti šķidra medus sajauc pudelē, spēcīgi sakrata. samitrina vates tamponu, maigi notīra seju, noskalo ar siltu ūdeni. Šāds pieniņš reģenerē ādas skābo aizsargslānīti. Vēsā vietā pieniņu var uzglabāt vienu nedēļu.

3.Pirms sejas maskas uzklāšanas:

Aizsargā acu apvidu un sniedz tām atpūtu - samercē vates tamponu melnajā, fenheļa, malvas vai rožu tējā un uzliec uz acīm. vari izmantot arī svaigu kartupeļu vai gurķu šķēlītes, šie dārzeņi spēcina maigo ādu ap acīm.

4.Izvēlies sejas masku atbilstoši ādas tipam:

Reklāma
Reklāma

Banānu maska maigajai, jaunajai ādai: ar dakšiņu saspaida 1/4 banāna, sajauc ar 1 ēdamkaroti krējuma (sausai ādai vari pievienot vienu olas dzeltenumu). Uzklāj uz notīrītas sejas ādas, pēc 15 minūtēm noskalo.

Avokado maska jutīgai, sausai ādai: sajauc putriņā 1/4 avokado ar vienu olas dzeltenumu (vai biezpienu, jogurtu vai skābu krējumu) un citronu sulu (vai etiķi), uzklāj uz sejas un kakla. Pēc pusstundas noskalo.

Ārstniecisko mālu maska taukainai ādai: pabiezā putriņā sajauc 2 ēdamkarotes mālu ar nelielu daudzumu ūdens (vai tējas, burkānu sulas, pievienojot 1 tējkaroti medus vai eļļas), uzklāj uz sejas, pēc 20 minūtēm noskalo ar siltu ūdeni.

 

Avots: Uzrula Bīringa "Veselības enciklopēdija" (izd.Jumava).