Dr. Tereško iesaka, kādu tēju lietot, lai palīdzētu aknām un nomierinošam efektam

Nepatīkamas un traucējošas sajūtas vēderā pazīstamas ikvienam – būtu interesanti saskaitīt cilvēku sūdzības par un ap gremošanas traktu! To ir daudz, un tās ir ļoti dažādas, tāpat arī dabas veltes, kas palīdz vēdera problēmu gadījumos. Jāņem vērā, ka vienu un to pašu tēju nevajag lietot pārāk ilgi – dažādu augu veselības maisījumus līdz 3 mēnešiem, konkrētu augu līdz mēnesim (vai kā ārsts ieteicis). Par to kādas tējas lietot, lai uzlabotu aknu darbību un palīdzētu nomierināties, konsultē ārsts fitoterapeits Dr. Artūrs Tereško.
Ārsts fitoterapeits Dr. Artūrs Tereško iesaka kādas tējas katram gadījumam lietot.

FOTO: Shutterstock.com

Ārsts fitoterapeits Dr. Artūrs Tereško iesaka kādas tējas katram gadījumam lietot.

Kādu tēju dzert, lai uzlabotu aknu darbību?

Aknas aktīvi piedalās gremošanas procesos, tās attīra organismu no sārņiem, veido žulti (bez tās netiek sagremoti tauki).

  • Ja asins analīzēs redzams, ka ir paaugstināts bilirubīns, ASAT un ALAT rādītāji, tad var lietot tēju aknu veselībai, līdz normalizējas pašsajūta. Aknu darbību stimulējoši augi ir, piemēram, pūķgalve, piparmētra, ugunspuķe, mārdadzis (aknu šūnu atjaunotājs!), pienenes laksti un sakne.
  • Gadījumos, kad ir žultsakmeņi, bet operācija vēl nav akūti nepieciešama, var mēģināt dzert veselības tēju žultsakmeņu šķīdināšanai, bet process ir ilgstošs, līdz pat pusgadam. Drogu maisījumā ietilpst dzelzenes ziedi, cigoriņa sakne, viršu ziedi, piparmētras, ugunspuķes laksti, vērmeles laksti, dzeltenā amoliņa laksti, pelašķu laksti.
  • Ja ilgāku laiku lietots alkohols, bet beidzot gribas attīrīties, jāpalieto tēja organisma attīrīšanai. Organisms attīrās caur vairākiem orgāniem – aknām, nierēm, zarnu traktu, ādu, elpošanas sistēmu. Aknām patiks dzelteno kaķpēdiņu tēja, nierēm – bērzu lapas un brūklenes lapas, zarnu traktam – kumelītes.

 

Kādu tēju dzert, lai nomierinātos?

Reklāma
Reklāma

Kad cilvēks nervozē, aktivizējas simpātiskā nervu sistēma – tā dzen jeb pastiprina zarnu peristaltiku, kuņģa skābes izdalīšanos, aktivizē aizkuņģa dziedzeri, pastiprināti izdalās žults. Ja stresā cilvēks vēl arī neēd, ātri var rasties kuņģa iekaisums – akūts gastrīts, pat ar asiņošanu. Lai panāktu līdzsvaru, var palīdzēt nomierinoša tēja. Piemēram, drogu kompozīcija, kurā ietilpst parastā vīgrieze, ārstniecības baldriāna sakne, sirds māteres laksti un ziedi. Sirds māterei ir viena no spēcīgākajām nomierinošajām iedarbībām. Nosacīts trūkums – pēc garšas tā ir rūgta. Tiesa, nav tik rūgta kā vērmele!

 

 

Saistītie raksti