Kartupeļu suflē ar pirmajiem zaļumiem

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošanas laiks 1 stunda 10 minūtes

4 personām

Nomizotus kartupeļus sagriež lielos kubos un vāra sālsūdenī. Gataviem nolej ūdeni un sastampā, kamēr vēl karsti. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Sviestu, olu dzeltenumus, saldo krējumu un sīki sasmalcinātos zaļumus iemaisa kartupeļu masā. Garšai pieber sāli, rīvētu muskatriekstu un piparus. Olu baltumus saputo, pieberot šķipsniņu sāls. Vienu trešdaļu saputoto baltumu iemaisa kartupeļu masā, atlikusās divas trešdaļas uzmanīgi iecilā. Sagatavoto suflē masu pilda ietaukotās veidnēs tā, lai augšdaļā paliktu brīva mala pirksta platumā. Pildītās veidnītes liek pannā, tajā ielej apmēram 1,5 l karsta ūdens un cep suflē cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.

Gatavos suflē no veidnītēm izgāž un tūlīt pasniedz ar tomātu mērci un bazilika zaļumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

Sastāvdaļas

  • Salds krējums - 2.ēd.k.
  • Olas - 4.gab
  • Kartupeļi - 500.g
  • Sviests - 60.g
  • saišķītis zaļumu
  • Rīvēts muskatrieksts
  • sāsl, pipari