Profitroļi. Mīkla Vecrīgām un eklēriem. Pagatavošana pa soļiem

Mūsu ģimenē ļoti garšo gan eklēri, gan vecrīgas. No šīs mīklas var pagatavot saldus un sāļus gardumus, jo tā ir neitrāla. Pildījumu var likt, kāds vien garšo – biezpienu, vārīto krēmu, augļus ar putukrējumu, dažādus salātus utt.
Profitroļi. Mīkla Vecrīgām un eklēriem. Pagatavošana pa soļiem

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas: 

  • 1 glāze milti 
  • 1 glāze ūdens 
  • 80-100 g sviests vai margarīns 
  • 4-5 gab. olas 
  • Šķipsna sāls 

 

Pagatavošana

Kad gatavoju pirmo reizi,stingri turējos pēc receptes, bet kā jau zinām, olas ir dažādu izmēru un tas var daudz ko izmainīt,tādēļ jāskatās, kāda sanāk mīkla. Mīklai jābūt lēni tekošai, kad spiež ārā no maisiņa, tā nedrīkst pati tecēt ārā.
 

  1. Sagatavo cepampannu, uz kuras ir uzklāts cepampapīrs. Ja ir tikai viena cepampanna, visas sastāvdaļas sadala divos piegājienos, jo viss vienā reizē nesalien.
  2. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un ieliek sviestu. Liek uz mazas uguns un maisot kausē sviestu, gaidot pirmo burbuli, tad ber klāt miltus un maisa.
  3. Maisa dažas minūtes, līdz masa kļūst viendabīga un zeltaina, tad ņem nost no plīts un nogaida, kamēr masa mazliet atdziest.
  4. Pa vienai pievieno olas. Viena ola, rūpīgi izmaisa līdz viendabīgai masai, tad pievieno nākamo olu. Kad iemaisa 3. olu, jāskatās, kāda ir konsistence mīklai – ja ļoti bieza, tad liek ceturto olu, ja redz, ka nav nepieciešama, tad iztiek bez.
  5. Mīkla sanāk tāda staipīga, lipīga, pabieza, to liek maisiņā un izgriež mazu caurumu, lai varētu izspiest. Spiež piciņas ar atstarpēm. 
  6. Iepriekš uzsilda cepeškrasni līdz 200 grādiem, liek iekšā pannu ar mīklas piciņām un cep 15 minūtes. Never vaļā cepeškrāsns durtiņas, lai mīkla nesakrītas! Tad noregulē temperatūru līdz 150-180 grādiem un cep vēl 10-20 minūtes, kamēr veidojumi kļūst gaiši brūni.
  7. Ņem ārā un noliek atdzist, labāk tur, kur nav caurvēja – arī, lai nesaplok.
  8. Ar naža palīdzību nogriež tādu kā cepurīti, iepilda vēlamo masu un aiztaisa ciet. Tas arī viss!

 

Reklāma
Reklāma

Ideja biezpiena pildījumam

  • 300 g biezpiens
  • 200 ml saldā krējuma
  • cukurs, vaniļas cukurs pēc garšas.

 

Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, tad iemaisa biezpienu.

Saistītie raksti