"Saldā brunete"

FOTO: Shutterstock.com

Vari pievienot ne tikai riekstus, bet arī žāvētus augļus.

Ar rokām sasmalcina valriekstus un cepumus mazās drupatiņās, sazgriež marmelādi. Visu sajauc kopā. Olas samaisa ar cukuru un liek uz plīts uz ļoti mazas uguns. Lai nepiedeg - visu laiku maisa, lai izkūst cukurs, tad liek iekšā iepriekš sagrieztos sviesta gabaliņus (lai ātrāk izkustu) - izkausē arī to, visu laiku maisot, tad liek klāt kakao. Visu kārtīgi sajauc kopā. Noņem no uguns, un ielej visu pie cepumiem. Kārtīgi samaisa un vēl siltu liek pa maisiņiem vai pārtikas plēvē, vai follijā, kas nu kuram ir, un veido formu kādu vēlas - apaļu vai kantainu. Liek ledusskapī. Pēc apmēram 6 stunām jau var panašķoties. P.S. Man gan patīk, ja pastāv ilgāk - ēst sākam nākamajā dienā. Vēl var likt klāt žāvētus augļus, marmelādi. Var likt arī citus riekstu (pistācijas, piemēram), kas nu kuram vairāk garšo! Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Marmelāde - 8 līdz 10.gabaliņi
  • Selgas cepumi - 2.paciņas
  • Kakao - 4.ēdamkarotes
  • Sviests - 150.gr
  • Cukurs - 1.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Valrieksti.neliela sauja