Kā atmodināt rozīnes. Padomus sniedz Mārtiņš Rītiņš

Vai vienmēr ir labāk rozīnes pirms pievienošanas ēdieniem (gan kūkām, gan gaļas ēdieniem) izmērcēt? Vai garša mainīsies, ja liks nemērcētas?

Kā atmodināt rozīnes. Padomus sniedz Mārtiņš Rītiņš

FOTO: Shutterstock.com

Atbild šefpavārs Mārtiņš Rītiņš:

  1.  Labāk ir rozīnes izmērcēt, jo nevar zināt, kur un cik ilgi tās stāvējušas. Rozīne ir gulējusi, to vajag atmodināt!
  2. Izmērcētas rozīnes ļoti bagātina ēdienu un uzlabo garšu.
  3. Tās var mērcēt gan vienkārši ūdenī, gan tējā, gan kādā liķierī, tas atkarīgs no tā, kāda garša ēdienam nepieciešama vai receptē minēta.
  4. Ja rozīnes netiek izmērcētas, ēdienu cepot, tās vienkārši sakaltīs.

Avots: žurnāls Dienas ēdieni

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti