Tēva dienas svinību pieredze bērnudārzā: Kā mēs sveicam savus tētus

Mūsu bērnudārza „Taurenītis” Tēvu diena „Kam strādīgas rokas, tam darbi sokas” noritēja visas nedēļas garumā. Jau nedēļas sākumā bērnudārza gaiteni sāka rotāt tēvu gatavoto rotaļlietu izstāde – dažādas galda spēles, bērnu mēbeles, mašīnas, putnu būrīši, dzirnaviņas u.c. Rotaļu laukumā ar tēvu gādību tika uzstādītas jaunas šūpoles, kravas mašīna un motocikls.     

 Matemātikas nodarbībā tēvi kopā ar  bērniem no sērkociņiem cēla akas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Matemātikas nodarbībā tēvi kopā ar bērniem no sērkociņiem cēla akas.

                                                                                           
Piektdienas pēcpusdienā tēvi pulcējās bērnudārza zālē, lai izbaudītu bērnu ikdienas gaitas ar sasveicināšanos rīta aplī, muzikālo, matemātikas un sporta nodarbībām, kā arī ar pusdienām - dažādu biezputru ēšanu. Rīta aplī visi sasveicinājās ar pirkstiņrotaļu „Gulēja saulīte”. Muzikālajā nodarbībā mūzikas skolotāja spēlēja dažādus instrumentus (ksilafonu, metalafonu, tarkšķi), un tēviem bija jānosauc to nosaukumi, jāuzmin muzikālās mīklas. Matemātikas nodarbībā tēvi kopā ar  bērniem no sērkociņiem cēla akas, lika puzles ar didaktiskajiem uzdevumiem un veica ūdens pilītes ceļojumu pa labirintu. Sporta skolotāja aicināja visus uz stafeti ar pildbumbām. Tēviem bija jāparāda savs spēks, nesot bērnus uz pleciem mūzikas pavadījumā.


Nodarbības skolotājām palīdzēja vadīt atraktīvā Pepija, kas bija atnākusi ciemos pie bērniem un viņu tēviem. Pepija darbojās ar visiem kopā, sagādājot jautrību.


Pēc aktīvās darbošanās tēvi bija nopelnījuši pusdienas, kurās nobaudīja četras veselīgas biezputras: miežu, auzu, mannas un kukurūzas. Vēlāk visi tēvi devās uz savām grupiņām, kur kopā ar bērniem veidoja „Nākotnes mašīnu” no dažādiem netradicionāliem materiāliem (kartona kastēm, olu dēlīšiem, konfekšu kārbām, jogurta un margarīna trauciņiem u.c.) Bija interesanti pavērot, kā tēvi sadalīja pienākumus, ko kurš darīs, apspriedās, kā rīkoties. Mazie aktīvi iesaistījās visā darbībā. Tika izveidotas interesantas un daudzveidīgas mašīnas, kuras vēlāk varēja apskatīt izstādē. Neizmērojams bija bērnu prieks un lepnums par savu tēti un paveikto darbiņu.

 

Tēva dienas konkursam iesūtījušas Madlienas VPII „Taurenītis” Saulespuķes un Zvaniņa grupas

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

Reklāma
Reklāma

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!