Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 2.875/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Agronomi. Mazie, zaļie kukainīši

  Tas notika pašā darba gaitu sākumā. Ir atklātā stunda 1.klasē. Vadu es, bet klasē ir skolas direktore, mācību pārzine un vēl 3 skolotāji. Ir latviešu valodas stunda. Stundā jālasa teksts, kur pieminēti agronomi. Es, pirms teksta lasīšanas, noskaidroju jaunos vārdus. Prasu: "Vai kāds zina, kas ir agronomi?" Viena meitenīte paceļ roku. Es izsaucu, jo tie

Skatīt visus jokus

Foruma lietošanas noteikumi

Forums ir portāla mammamuntetiem.lv reģistrēto lietotāju sarunu vieta, kur pārspriest savus priekus un bēdas, dalīties pieredzē vai vienkārši patērzēt.

Lasīt vairāk

Forums > Virtuves stūrītis

Kā pagatavot pārslu putru

Riskēju izklausīties pēc kulināra analfabēta - bet kā pagatavot bērnam auzu vai griķu pārslu putru. Tipe kāda ir piena/pārslu attiecība? Vai jājauc klāt ūdens un cik? Kura brīdī tās pārslas jāber - kad piens vārās vai jau sākumā? Cik ilgi jāvāra? Voobšem - izskaidrojiet lūdzu soli pa solim to procesu.

Ievietots 21. jūl 2009 08:39

Reklāmraksti: Ģimenes budžets

Ieraksti komentāru
Secība:

foto + grāfs

Moš tev šitais noder - kad biju ģimenes portāla redaktors, uz šo sanāca atsaukties
Pievienots 21. jūl 2009 08:45

Atbildēt komentāram

Anonīms

P.S.Bērnam 1,5 gadi ( ja tam putras kontekstā ir nozīme). Un, kamēr rakstīju šito postu viņš izgāza visu pienu, tādēļ ēdīsim atkal makaronus. Bet lūdzu vienalga izskaidrojiet to putras būšanu.
Pievienots 21. jūl 2009 08:45

Atbildēt komentāram

ST - Reņģis

nu es daru taa.. uzvaru udeni tad pieber tik auzu parslas cik vaik (gribas) pieberu cukuru jo man garsho saldaas putras kad parslas piebriedushas tad mochii klaat pienu un akal uzvari var arii bez udens bet tad javaktee lai piens neskrien paari
Pievienots 21. jūl 2009 09:03

Atbildēt komentāram

ilzhuk

Ja veikala piens, tad ūdeni var teikt, ka neleju vispār. Ieleju pavisam nedaudz katla dibenā, lai pienu nepierauj. Tad leju pienu un uzkarsēju. karsēšanas laikā pieberu cukuru un pavisam nedaudz sāli. Kad manu,ka piens jau drīz vārīsies, tad beru iekšā pārslas un bēršanas momentā maisu. Ja tās ir ātri vārāmās pārslas, tad faktiski pēc minūtas griežu uguni nost un ļauju nedaudz uzbriest. Jāsaka, ka visu beru uz acumēru. Jāņem vērā, ka visi putraimi uzbriest, tāpēc labāk nepārforsēt ar pārslām. Lai maisot izskatās pēc tādas normālas auzu zupiņas Pirmajā reizē nez vai izdosies ļoti laba. Bet no pieredzes varu teik, ka viss ar laiku nāk   Pati ļoti gribēju uzvārīt reiz tādu auzu putru, kura ir forši tumīga un nedaudz salkana. Mēģināju laikam kādas reizes 3-4, līdz beidzot man sanāk tāda kādu es tik ļoti velējos (tāda pat,kādu es atceros ēdusi kādā kafejnīcā studiju laikos).Lai izdodās!
Pievienots 22. jūl 2009 21:58

Atbildēt komentāram

Teso

Es sev vaaru taa:
200 ml piens + 2 zupaskarotes piena (uz aci leju vispaar); 50 g auzupaarslas; shkjipsninja saals, 1-2 tjk. cukurs; 1tjk. sviests/margariins.
Ieleju katlinjaa pienu un uudeni. Vaaru uz leenas uguns liidz saak burbuljot. Tad pievienoju saali, cukuru un samaisu ar koka karoti. Tad uzreiz arii auzu paarslas, ko nemitiigi maisu. Kad pieber auzupaarslas, nosleedzu uguni uz minimaalo un vaaru maisot (bik nemaisiis un piedegs! Piedevaam man riebjas, ka nemaisot veidojas pleeviite ). Kad auzas uzbriedushas (piens gandriiz uzsuucies, jo man nepatiik paaraak sausa putra kaa receklis) pagarshoju, vai peec garshas ir labi un tad pievienoju sviestu vai margariinu, samaisu un aidaa! Rupji runaajot vajadziigas 20 minuutes.
Ja kas, nebiju gadiem putru vaariijusi un pirmajaa reizee nesanaaca tik labi, bet jo biezjaak vaari, jo vienkaarshaak un gardaak sanaak.
Pievienots 31. jūl 2009 20:42

Atbildēt komentāram

Lācītis Rūcītis

Portāla Virtuves meklētājā var ierakstīt "auzu pārslu" un parādīsies receptes
Pievienots 30. aug 2009 18:23

Atbildēt komentāram

Kristine

Man ir atraa recepte mikrenei. Taisu pati sev no ritiem un ari beibei garsho.
1dl auzu parslas skivitii, skipsninja sals (ja bernam tad bez), udens ta lai druscinj nosedz parslas, ielieku mikrenee uz max siltumu uz 1minuti. Katra mikrene savadaka, galvenais lai putra neskrien pari malam. Iznem lauka, apmaisa - tad putra ir pabieza un kepiga. Pieleju drusku aukstu pienu lidz velamajai konsistencei. Piens turklat atdzese putrinju. Var pievienot karotiti medus, vai zaptites, vai ko citu garsigu. Udens vieta var izmantot tikai pienu
Nevajag mani tikai nolinchot par mikrenes neveseligumu, jo uzskatu, ka tas ir tikia VEIDS ka uzsildit veseligus produktus. Mana mamma ari bija briesmigi skeptiska, bet kad paradiju, tad pati atzina, ka nekada vaina un nav jastav pie kastrolja...
Pievienots  1. sep 2009 08:03

Atbildēt komentāram

Kristine

Ups... nevis skivitii bet blodinjaa..
Pievienots  1. sep 2009 08:05

Teso

Man maajaas arii ir mikroviljnju kraasns un nekad neesmu dzirdeejusi, ka tajaa gatavoti eedieni ir neveseliigi. Viss atkariigs no taa, KAA gatavo.
Pievienots  8. sep 2009 00:32

Anonīms

Visērtāk un tikpat veselīgi ir veikalā iegādāties ātri pagatvojamas auzu pārslas porciju paciņās, kas ir tikai jāaplej ar karstu ūdeni vai pienu. Mēs mājās lietojam Somijā ražotas Elovena putras, kuras pērkam, visbiežāk Maxima veikalā, gan ar veselām ogām (mellenēm vai zemenēm), gan ar klijām. Man personīgi garšo 4 graudu biezputra.  Šie produkti ir veselīgi visiem - arī bērniem, jo tiem nav pievienoti nekādi konservanti, bet tos ātri pagatavot iespējams, jo auzas ir smalki samaltas.
Pievienots  1. sep 2009 13:11

Atbildēt komentāram

Kristine

Tiesam tur nav nekadu paliglidzeklu, kas nonem uzturvertibas? It ka jau izklausas logiski, ka putra ir atri uztaisama pateicoties smalkakam malumam, bet no otras puses visi atrie makaroni un risi ir kaut ka apstradati, ka zaude daudz no labajam vielam
Pievienots  1. sep 2009 13:20

Anonīms

Pazuda uzrakstītais Es gribu uzticēties somu ražojumiem, kas ir veselīga dzīves veida piekritēji. Uz paciņas saturā nav nekas tāds rakstīts, kas liecinātu, ka Elovenā būtu kas nedabīgs vai kaitīgs
Pievienots  1. sep 2009 14:23

Ananas

Čia yra gera avižinė košė su obuoliais , vaikams tai patinka
Pievienots 17. sep 16:02

Atbildēt komentāram



 

LAPAS KARTE