Jautā speciālistam

Speciālistu arhīvs

Vēlos saņemt
jaunumu vēstuli

Uzdod savu jautājumu

  • Garšvielu proporcijas karstvīnam

    Jautājums:Kādas proporcijas garšvielu būtu jāpatērē uz 1 litru vīna karstvīna iegūšanai?

    Atbilde (29.12.2010): Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Es bērtu sauju, bet garšvielu daudzums ir atkarīgs no tā, kādu vēlies rezultātu. Ja vēlas izteiktu vīna garšu ar nelielu garšvielu nojausmu, tad būs jāliek mazāk. Gaumes lieta, gluži tāpat kā ar cukuru kafijai – citam vajag vienu karoti, citam divas, vēl kādam nevienu. Standarta atbildes garšvielu proporcijām nav.

  • Lasīt vairāk

    Biezpienmaizes cepšana uz plīts

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Tā nu pagadījies saimniecībā ka man nav cepeškrāsns bet tikai gāzes plīts un ļoti gribas pagatavot kādu biezpienmaizīti, vai kaut ko tamlīdzīgu var pagatavot neizmantojot gāzes plīti?

    Atbilde : „Jā! Vienkārši uz pannas var cept gan biezpiena pankūkas, gan biezpiena plāceņus, un var uzcept arī biezpienmaizi. Biezpienmaize izmanto klasisko recepti, proti, sagatavo biezpiena masu un cep to uz p

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Mazās pankūciņas nesanāk pufīgas

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā panākt, lai mazās pankūciņas bez rauga būtu pufīgas? Es parasti pielieku šķipsniņu sodas un citronskābes, bet pankūkas uzpūšas tikai uz pannas, bet pēc tam sašļāpst

    Atbilde : „Domājams, tu cept pankūkas pārāk augstā temperatūrā. Pankūkas jācep uz lēnas uguns, ja temperatūra regulējama ciparos no 1 – 10, tad jāizvēlas 3. Karstumā notiek reakcija ar sodu un citronskābi, pank

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Apelsīnu džems

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā pareizi gatavot džemu no apelsīniem, lai tas nebūtu rūgts? Divas reizes esmu mēģinājusi, diemžēl neveiksmīgi. Veikalā nopērku apelsīnus, izspiežu sulu un savāru ar iev. cukuru, bet nebija ēdams, jo

    Atbilde (11.10.2010) : Aprakstītā ir pilnīgi nepareiza sistēma – džems jāvāra ar visām mizām! Vismaz es tā vienmēr daru. Tātad es rīkojos šādi: uzvāru cukura sīrupu, attiecības ūdenim ar cukuru aptuveni 1:4. Nomazgātus apel

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Rauga pankūkas ar bērnības garšu

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Rauga pankūkas ir tās, kuras man ļoti, ļoti garšo, bet jau sen neesmu ēdusi tādas - "ar bērnības garšu". Pati pērku to mīklu, kurai atliek pieliet ūdeni un ko tur vēl; gan jau velti cerēt, k

    Atbilde (11.10.2010) : Rauga veidam te nebūs izšķirošās nozīmes, raugs nav mainījies. Bet milti ēdiena garšu gan var ievērojami ietekmēt! Mēs, kas visu vienmēr gribam lēti, ātri un uzreiz, esam panākuši to, ka ražotāji ražo

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Kā izvārīt irdenus griķus?

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Man nekad nesanāk irdeni griķi. Palīdziet!

    Atbilde (11.10.2010) : Griķi ir jāvāra tāpat kā suši rīsi, un sistēma ir šāda: kad ūdens uzvārījies, tajā ieber griķus, uzliek katlam vāciņu un vāra tik minūtes, cik norādīts uz griķu paciņas. Ūdenim ir jābūt īkšķa garumā v

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  • Lasīt vairāk

    Ķirbis zīdainītim

    Autors: Mārtiņš Sirmais, pavārs

    Jautājums: Kā pareizi sagatavot ķirbi likšanai saldētavā priekš zīdainīša? Sagriezt kubiciņos un sasaldēt, vai labāk savārīt, sataisīt pa porcijām  un tad saldēt?

    Atbilde (11.10.2010) : No minētajiem variantiem ķirbi vislabāk būtu savārīt un tad sasaldēt, bet labāk pat nesaldēt, lai nav lieka termoapstrāde – savārītu biezenīti var glabāt sterilizētā burciņā ledusskapī vai citur vēsā,

    Šobrīd uzdot jautājumu šim speciālistam nevar.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. »

 

LAPAS KARTE